3 adopties zonder bloedverwantschap door holebikoppels in België

Er doen verschillende cijfers de ronde als het gaat over adoptie door holebikoppels in België. Volgens Het Laatste Nieuws zijn er sinds 2006 drie adopties door holebikoppels  waarbij er geen bloedband is met een van de ouders, geregistreerd.
 

In drie jaar aar drie adopties door holebi’s, Peter Gorle, Het Laatste Nieuws, 17.04.2009.

Drie jaar oud is nu de felbevochten wet die holebi-koppels toelaat om een kinderen te adopteren. In die drie jaar zijn amper drie Vlaamse holebi-koppels erin geslaagd een kind te adopteren met wie ze geen familieband hadden.

Bij de drie adopties ging het telkens om Belgische kinderen. Via buitenlandse adoptie is het nog geen enkel holebi-koppel gelukt een kind te adopteren, blijkt uit cijfers van Kind & Gezin. «Alleen een handvol landen als Zweden, Finland, IJsland en Spanje laat holebi-adoptie toe», zegt Leen Du Bois van Kind & Gezin. «En dat zijn vooral landen die adoptiekinderen ontvangen.» Er is maar één ‘herkomstland’ dat de deur op een kier houdt voor buitenlandse adoptie:  Zuid-Afrika. «Maar daar is het probleem dan weer dat hetero-koppels voorrang krijgen», zegt Yvan Brys van de Holebifederatie. «Omdat er ook voor hen een tekort is, staan de holebi’s wel op de wachtlijst, maar onderaan.» Vreemd genoeg wil het ook in België zelf niet erg vlotten met de adoptie van vreemde kinderen door holebi-koppels. «Dat komt vooral omdat de moeder die haar kind afstaat inspraak heeft in waar het terechtkomt», zegt gewezen Kamerlid Stijn Bex (sp.a). «Veel moeders zien holebi-adoptie niet zitten.»

3 Reacties

 1. Wat is dat toch allemaal met die adoptie’s. Waarom moeten ouders hun kinderen afstaan?
  Of gaat het om weeskinderen, uit een oorlogsgebied?

  Wat ons holebi’s betreft, wat is dat allemaal… mbt kinderen?
  Ons belastingstelsel… schakelt kinderen voor holebi’s uit.
  Is dat een correcte beslissing of kan alles anders?
  Kun je homoseksualiteit tegen voortplanting op deze wijze doen stoppen of is dat allemaal maar simpele voorstellingen?
  Waarom kunnen holebi’s niet in appartement-complexen wonen, ouders met een gemeenschappelijke aangifte ( personen ten laste )?

  Wanneer hetero’s, holebi’s willen uitsluiten mbt kinderen, is het toch niet meer dan juist, dat m’n daar dan ook voor uitkomt en een kennispunt daaromtrent aanbrengt, zodat het duidelijk is voor iedereen.

 2. […] Nul. Sinds mei 2006 zijn een paar tientallen kinderen geadopteerd door homokoppels, maar nooit ging het om een buitenlands kind. Meestal ging het om adoptie van biologische kinderen van één partner door de andere partner. Een paar homokoppels hebben intussen een kind kunnen adopteren dat met geen van de twee partners een biologische band heeft. […]

 3. […] Naert (29) en Renzo Segaert (27) vormen een van de slechts vier homokoppels met een adoptiekindje. Homoadoptie zonder bloedverwantschap blijft in België meer theorie dan praktijk. “Dat moment is onbeschrijflijk”, zegt Kurt. “Hoe één telefoontje zoveel […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: