Olympisch duikkampioen Matthew Mitcham: “coming-out kostte me sponsorcontracten”

Hoewel de Australische platformduiker Matthew Mitcham “enkel positieve reacties” kreeg na zijn coming-out in de aanloop van de Olympische Spelen in Beijing, zegt hij toch sponsorcontracten te hebben misgelopen. Dat verklaart hij in The Daily Telegpaph.

Mitcham neemt in Sheffield mee aan een manche van de world series duiken. Daar zal hij onder anderen tegen de Tom Daley (14) springen. Daley is de lokale held in het Verenigd Koninkrijk.

“Ik heb geen homofobie in de sport ervaren en hopelijk ook niet in de zakenwereld. Bedrijven liepen niet bepaald storm om sponsoring aan te bieden. Het heeft een hele tijd geduurd voor ik een contract binnenhaalde, en ik heb slechts één sponsor.”

Mitcham krijgt steun van telecombedrijf Telstar. Ondergoedmerk aussieBum bood hem naar verluidt ook een contract aan, maar dat werd niet geconcretiseerd.

2 Reacties

  1. Misschien was ie gewoon te goed om gesteund te worden door aangeboden sponsorcontracten.:lol:

    Het kunnen bedrijven zijn… dezen de hetero-lifestyle willen blijven stimuleren.
    Het hetero-HUIS met tuintje(=grasmaaier, graskantmaaier, ontluchter, sproeiinstallatie, bladzuiger, bladblazer, …) autootje(= waterslang, garage,…) & zuiver maken met een hoge-druk-reiniger.

  2. […] Funky Trunks. Voor de openlijke homoseksuele Mitcham was de zoektocht naar sponsors niet evident. Hij heeft een deal met Telstar, maar met aussieBum kwam hij niet tot een […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: