Homokelner Pieter Van de Kerckhove (Dell’Anno, Mijn Restaurant): “homotolerentie blijft bij mooie woorden”

Een op vijf heteroschooljongens wil niet gezien worden met holebi’s en een op de tien vind homoseks ronduit vies. Maar in zijn vriendenkring merkt de jonge Pieter Van de Kerckhove van Dell’Anno er weinig van.

“Zit de vrijheid ook in een recessie?”, Hans Van Goethem, Gazet van Antwerpen, 09.05.2009

Jonge twintigers als Brecht en Pieter en ook Limburger Tom springen in Mijn Restaurant! complexloos om met hun geaardheid; ze verstoppen die niet, maar ze maken er ook geen statement van. Hoe kijken ze aan tegen die recente studie waaruit blijkt dat 1 op de 5 jongeren vandaag de dag nog problemen heeft met homo’s? “In mijn eigen vriendenkring merk ik daar eigenlijk weinig van”, reageert Pieter. “Al heb ik van andere mensen wel gehoord dat de verdraagzaamheid vaak bij mooie woorden blijft. Het lijkt wel of er ook een recessie is op het gebied van de vrijheid. Kijk naar Nederland, het eerste land waar je als homokoppel kon trouwen, maar ook het eerste Westerse land waar homo’s opnieuw aangevallen worden. Het zal wel passeren, zoals elke golfbeweging, zeker?”

Eén reactie

  1. En het zal er niet gemakkelijker op worden als je de onderontwikkelde mensen naar hier haalt, en ze laat herenigen met hun families, waarna ze gaan wonen in hun ghetto buurten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: