Jean-Jacques Flahaux + Pierre Jacob, 1ste homohuwelijk van een parlementair en burgemeester

De 53-jarige Jean-Jacques Flahaut uit ’s Gravenbrakel (Braine-le-Comte) trouwt zaterdag, op de dag van de Belgian Lesbian and Gay Pride, met Pierre Jacob.  Flahaut is burgemeester en volsksvertegenwoordiger.

Eerste parlementair homohuwelijk; Het Nieuwsblad, 14.05.2009

Franstalig Kamerlid en burgemeester van ’s Gravenwezel Jean-Jacques Flahaux (MR) treedt zaterdag in het huwelijk met zijn vriend Pierre Jacob. Het wordt meteen het eerste homohuwelijk van een parlementslid. ‘Van symbolische waarde’, zegt Jan Roegiers, uittredend Vlaams parlementslid (SP.A) en zelf homo. ‘Rolmodellen – of het nu om een sportman, industrieel of politicus gaat – zijn belangrijk voor wie worstelt met zijn geaardheid.’ De 53-jarige Flahaux was vroeger lid van de PSC (nu CDH), maar omdat hij geregeld geconfronteerd werd met onheuse opmerkingen over zijn geaardheid, stapte hij over naar de liberale MR. Voor zijn huwelijk ontving hij al van meerdere collega-politici gelukwensen, zoals van eerste minister Herman Van Rompuy (CD&V).

Eén reactie

  1. Als Vlaming woonachtig in het pittoreske dorpje Hennuyères, deelgemeente van Braine-le-Comte, en zelf niet ‘gay’, ben ik fier dat ‘onze’ burgemeester de stap gezet heeft om in het huwelijk te treden met zijn vriend … en dit voor het oog van de camera’s (als eerste homo-burgemeester van het land).
    Toch een kleine opmerking: Braine-le-Comte vertaald in het nederlands is niet ’s Gravenwezel, maar wel ’s GRAVENBRAKEL. Juist is juist.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: