Stuivenberg-ziekenhuis stuurt homoman weg die na condoomscheur hiv riskeert (+ video)

Een homoseksuele man die bij de spoeddienst van het ZNA Stuivenberg om PEP (Post Exposure Profylaxe) vroeg, werd door de verpleger van wacht uitgelachen en weggestuurd. De directie van ZiekenhuisNetwerk Antwerpen (ZNA) tilt zwaar aan deze fout en roept de man op klacht in te dienen bij de ombudsman van ZNA.

Tijdens het vrijen met zijn seropositieve vriend was het condoom gescheurd en dus wilde hij een PEP-behandeling. Die werkt min of meer zoals een morning-afterpil, waarbij je een hiv-infectie tracht af te blokken met een snelle PEP-inname. Maar de verpleger “kende anale seks of PEP niet”. Zelfs na de suggestie informatie op het net te zoeken, wilde de verpleger niet helpen. De man zocht en vond elders hulp. Hij deed zijn beklag in Humo en ATV pikte het op. De reportage staat online.

De directie van ZNA wil gepaste maatregelen nemen en roept de man op om contact op te nemen met de ombudsdienst. Sensoa en het Instituut voor Tropische Geneeskunde stellen dat alle ziekenhuizen op de hoogte zijn van PEP. Het ITG benadrukt wel dat PEP geen morning-afterpil is die je zomaar neemt. Veilig vrijen met condoom blijft het meest efficiënte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: