Eurovisie Gay Festival: “homo’s doen Moskou kotsen”

“Van de mannelijke kandidaten dit jaar is minstens 60 procent homo, van de mannelijke journalisten 90 procent en van de buitenlandse fans zo goed als 100 procent. Een groot reizend gay circus. De finale vanavond is de apotheose van een voor duizenden Eurosongfans intense week.” Dat schrijft Steven De Foer in De Standaard. Het Eurovisie Songfestival is gay, al weten vooral Oost-Europese hetero’s dat niet.De reportage lees je hier. De Foer heeft ook aandacht voor de moeilijke Moskoviete Gay Pride en de homofobie.

“In het monumentale hotel Kosmos staat in de gang naar de liften steeds een norse bewaker, die controleert of iedereen wel een kamersleutel heeft. Ik zag twee mannen die samen naar boven wilden met één sleutel – ‘wij zijn samen’ – afgesnauwd en weggestuurd worden. Puriteins? Nee, homofoob. Met een hoer naar boven trekken wordt probleemloos getolereerd.”

Lees meer.

3 Reacties

  1. […] het er maar bij houden dat de timing van die parade niet ideaal was. We hadden hier vanavond toch al de grootste homo-parade in de wereld?“ Alexander Rybak (ESC 2009): “Timing Moscow Gay Pride niet ideaal, Songfestival al een groot […]

  2. Het lijkt wel alsof de journalistieke frustraties even de bovenhand namen toen hij het artikel schreef

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: