UNIZO Antwerpen Stad vraagt steun voor World Outgames Antwerpen 2013

UNIZO Antwerpen Stad vraagt de verschillende overheden om de World Outgames Antwerpen niet te laten vallen. WOGA 2013 trok donderdag aan de alarmbel, want begin juli moet het organiserend comité 150.000 euro storten aan GLISA. De modale Antwerpenaar lijkt echter niet warm te lopen voor de World OutGames.

Op een webpoll van Gazet van Antwerpen vindt slechts 23,45%  (zondag rond 16 uur) dat “aparte sportwedstrijden voor homo’s en lesbiennes nodig zijn”.

Persbericht: UNIZO Antwerpen Stad roept de overheden op om de World Games “ECHT” te steunen

Met verbazing heeft UNIZO Antwerpen Stad kennis genomen dat de komst van de World Games  naar Antwerpen in 2013 in gevaar zijn door een gebrek aan actieve steun van de overheid.

UNIZO Antwerpen Stad herinnert de overheden aan de positieve impact van de Euro Games in 2007 voor de horeca en de handelszaken in Antwerpen. Iedereen was lovend enthousiast over de perfecte organisatie en de grote opkomst van sporters, supporters en andere kijklustige, die allemaal samen zorgden voor aanzienlijke omzetstijgingen bij de zelfstandige ondernemers en een uitzonderlijke bezetting in de Antwerpse hotels tijdens de Euro Gamesdagen. Voor velen was het een eerste kennismaking met Antwerpen als ‘gaycapital’ en een motivatie om later terug te komen naar onze holebivriendelijke stad.

Einde juni vindt de Antwerp Pride en Navigation plaats. UNIZO Antwerpen Stad dankt de initiatiefnemers die dit mogelijk maakt en vraagt aan de zelfstandige ondernemers om hieraan mee te werken. Sommige winkelstraten zullen een speciale inspanning leveren in dit kader. Traditioneel brengen deze evenementen duizenden bezoekers naar Antwerpen, waarvan velen een overnachting in Antwerpen boeken. Naast overnachtingen zullen zij restaurants en cafés bezoeken en zich laten verleiden door het enorme aanbod in onze kwalitatieve en servicegerichte handelszaken. Dergelijke evenementen zijn zeker in deze economisch moeilijke tijden een grote steun voor de zelfstandige ondernemers en de horeca.

UNIZO Antwerpen Stad vindt dan ook onbegrijpelijk dat de Stad Antwerpen, de provincie Antwerpen en het Vlaamse Gewest niet de nodige steun aanbrengen om de World Games in 2013 in Antwerpen te houden. Dit jaar worden de World games in de Deense hoofdstad Kopenhagen gehouden, waar de stedelijke overheid verschillende miljoenen euros bijdraagt om de spelen succesvol te laten verlopen en om het positief en verdraagzaam imago van de stad te versterken.
De World Games zijn nog steeds noodzakelijk als signaal naar de vele landen waar de verdraagzaamheid en de diversiteit nog geen verworvenheid zijn. Wij hoeven hiervoor niet ver te lopen, ook in de Europese Unie zijn er nog verschillende landen waar nog veel moet gebeuren voor een open verdraagzame samenleving. Ook in eigen land moet nog veel ten goede keren. UNIZO Antwerpen Stad verwijst naar de recente enquête onder de profvoetballers en het boek Gelijkspel van H. ter Haar. De auteur had de grootste moeite om een aantal profsporters te vinden die zich wilden outen als holebi.

UNIZO Antwerpen Stad dringt er bij de Stad Antwerpen, de provincie Antwerpen en het Vlaamse Gewest op aan dat de vereiste imput van middelen wordt gegeven om de World Games in 2013 in Antwerpen te houden. Deze spelen zijn belangrijk voor het positieve imago van onze stad als holebivriendelijke stad, voor het verder bevorderen van de verdraagzaamheid en de diversiteit. Alleen lippendienst is niet voldoende. Naast logistieke steun is ook een financiële ondersteuning levensbelangrijk.

UNIZO Antwerpen Stad wil eraan herinneren dat deze spelen niet enkel maatschappelijk een groot belang hebben, maar ook economisch zeer belangrijk zijn. De onmiddellijke return van deze evenementen is zeer groot, maar er is ook het positieve effect op langere termijn. Het zet de Stad Antwerpen nogmaals op de kaart naast de vele goede aanbevelingen die de Stad Antwerpen de laatste jaren mocht ontvangen. Men mag echter niet op zijn lauweren rusten en moet zorgen voor een constante hernieuwing van deze positieve boordelingen. De World Games in 2013 zijn daar een uitstekend instrument voor.

Ivo Nicolay, voorzitter
Nico Volckeryck, ondervoorzitter

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: