Michael Jackson overleden na hartstilstand (+ video)

25 juni 2009 is een bijzondere zwarte dag gebleken. Yasmine pleegde zelfmoord, Farah Fawcett stierf aan kanker en Yasmine pleegde zelfmoord. Maar ook King of Pop Michael Jackson is overleden.

Michael Jackson sterft aan hartstilstand

De Amerikaanse popster Michael Jackson is gisteravond laat overleden. Jackson kreeg een hartstilstand in zijn huis in Los Angeles. Ambulanciers probeerden hem nog te reanimeren, zonder succes. Jackson zou al dood geweest zijn toen de ambulance voor de deur stopte.

De hulpdiensten werden gistermiddag om 12.26 uur (lokale tijd) verwittigd vanuit Jacksons huis in Holmby Hills, Los Angeles. Nog voor het nieuws over de dood van Jackson binnensijpelde, bevestigde de vader van Michael Jackson, Joe Jackson, aan tmz.com dat ‘het er niet goed uitzag’ voor zijn zoon.

Omstreeks middernacht sijpelden via TMZ en OK Magazine berichten door dat Jackson zou zijn overleden. Even later zette de LA Times ook het bericht over de dood van Jackson op zijn website. Honderden mensen hebben zich na het horen van het nieuws verzameld voor het ziekenhuis. Ook voor zijn woning staan tientallen fans en journalisten.

Michael Jackson verkocht in zijn leven zowat 750 miljoen platen en won dertien Grammy Awards. Dat maakt van hem een van de meest succesvolle artiesten ter wereld. Jackson leefde afgezonderd sinds hij in 2005 werd vrijgesproken voor kindermisbruik.

Jackson werd in 1958 geboren in Gary, Indiana. Hij was de zevende van negen kinderen. Vijf jongens traden voor het eerst samen op in een talentenjacht toen Michael zes was. Ze wonnen de wedstrijd en werden The Jackson Five. Jackson maakte zijn eerste solo plaat in 1972. Tien jaar laten kwam Thriller uit, waarvan hij wereldwijd 27 miljoen platen verkocht. Eén jaar later lanceerde hij zijn beroemde moonwalk danspas.

Michael Jackson trouwde in 1994 met Lisa Marie, de enige dochter van Elvis Presley. Dat huwelijk strandde twee jaar later. Jackson trouwde hetzelfde jaar met Debbie Rowe en kreeg twee kinderen. In 1999 gingen ze uit elkaar. De popster laat drie kinderen achter: Prince Michael I, Paris Michael en Prince Michael II. De laatste haalde de wereldpers toen zijn vader hem als baby over de reling van het balkon van een hotel hield.

De grote comeback van Michael Jackson was gepland voor 13 juli. Hij zou vijftig concerten geven in Londen tot maart 2010. Die concerten in de Londense O2 Arena waren in maart op een paar minuten uitverkocht. De artiest was de voorbije twee maanden aan het repeteren in Los Angeles, al beweren insiders dat hij amper naar de repetities kwam omdat hij te verzwakt was en alweer met zijn gezondheid sukkelde.

De organisatoren zeggen dat de artiest een medisch onderzoek doorstond dat meer dan vier uur duurde.

Begin juni meldden diverse internationale media dat er bezorgdheid was over de gezondheid van de popzanger. Naar verluidt woog hij minder dan 57 kilo. Onlangs werd huidkanker bij zanger geconstateerd.

7 Reacties

 1. Heel erg dat Michael Jackson gestorven is aan een hartstilstand.Ik ben zijn grooste fan geweest echt naar dit eerst geloofde ik het niet maar nu wel.

  Heb geen pijn meer Michael Jackson

  rust in vrede

  • Een groot artiest is overleden, slechts 50 jaar oud.
   Zelfs nu maken mensen grappen over vermeend kindermisbruik, waar hij van vrijgesproken is.
   Mijn emoteis hierover gaan over zijn trieste leven en dood.
   Michael, het ga je goed.

 2. zo groot artiest is overleden
  voor mij was dat king off the pop
  ben een echte fan geweest van hem
  en ben erg geschokt want heb zen concert meegemaakt in oostende maar spijtig genoeg is hij niet meer maar zen muziek blijft en zal altijd blijven
  voor altijd en hij blijft in ons hart voor altijd
  we zullen veel naar zen muziek luisteren de king zal
  blijven bestaan
  rust en vrede michael rust

 3. Volgens mij is Michael Jackson helemaal niet dood…het is in scene gezet ;-)… http://www.supergoed.net/2009/06/mijn-complottheorie-rondom-de-dood-van.html

  groeten!!

 4. Volgens mij is hij niet dood, maar maakten ze de wisselstukken niet meer…

 5. de bres doe je dom of ben je dom? Warom zou hij doen ‘alsof hij dood was’? Denk eerst na voordat je iets zegt.

 6. […] 12/07/2009 Het zogezegd spontane dansen op een openbare plaats levert leuke beeldjes op, maar de originaliteit wordt toch ver zoek. In Stockholm hielden dansers een eerbetoon aan Michael Jackson. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: