Vlaams Regeerakkoord 2009-2014: 2x “holebi”

“Een daadkrachtig Vlaanderen in beslissende tijden”

In het Vlaams Regeerakkoord voor komende legislatuur komen holebi’s twee keer voor.

We focussen in het genderbeleid op de rol van mannen en vaders in gezin en samenleving. We binden de strijd aan met genderstereotiepen, waar ook in de samenleving.

Een efficiënte monitoring op het vlak van gender is nodig. Daarvoor is een sterkere ontwikkeling van genderindicatoren noodzakelijk om het verticale en horizontale gelijke kansenbeleid te beoordelen.

Het actieplan Gelijke Kansen van de Vlaamse Regering moet daartoe een aanzet zijn. Het middenveld wordt betrokken bij de ontwikkeling en de evaluatie van de actieplannen.

Samen met de holebi- en transgendergemeenschap ontwikkelt de overheid een welzijns-, gezondheids-, gezins-, jeugd- en onderwijsbeleid dat actief inspeelt op de specifieke noden en behoeften van de doelgroep. We binden de strijd aan met de stereotiepe opvattingen over holebi’s en transgenders.

5 Reacties

  1. tiens… tiens… en dat me CD&V en N.VA.. 🙄

  2. […] Vlaams Regeerakkoord 2009-2014: 2x “holebi” “Een daadkrachtig Vlaanderen in beslissende tijden” In het Vlaams Regeerakkoord voor komende legislatuur komen holebi’s twee keer voor.   We focussen in het genderbeleid op de rol van mannen en vaders in gezin en samenleving. We binden de strijd aan met genderstereotiepen, waar ook in de samenleving. […]

  3. BHV stemmen : géén onderhandelingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: