Londen anders: Windsor, Eton & Ascot

ascot.jpgVandaag sluiten we onze reeks ‘Londen anders’ af met een groene lap grond die Berkshire gedoopt werd. Je vindt er de beroemde dorpjes Windsor, Ascot en Eton op 50 minuutjes van Londen en 20 minuutjes van Heathrow luchthaven.

Windsor

Het gezellige middeleeuws aandoend dorpje Windsor herbergt het beroemde kasteel en meestal ook de koningin. Het kasteel zelf heeft enkele kamers die toegankelijk zijn voor het publiek. Een snackje en een drankje kan je gaan drinken in het Crooked House, een huisje dat elk jaar een stukje meer in de grond zinkt.

Rondom het koninklijke station van Windsor vind je nog heel wat leuke winkeltjes en caféetjes. Als je dan verder wandeld tot aan de Thames kan je de beschermde zwanen en andere watervogels gaan voederen of een ontspannende wandeltocht ondernemen in een van de parken.

Eton

Aan de andere kant van de Thames ligt het zo mogelijk nog pittoresker dorpje Eton. die naam doet waarschijnlijk een belletje rinkelen? In dit dorpje bevindt zich de exclusieve hogeschool waar de prinsen gestudeerd hebben. In Eton ontvlucht je voornamelijk de drukte van Windsor en kan je zalig genieten van ambachtelijke producten.

Ascot

De derde klinkende naam in het rijtje is Ascot. De stad kreeg wereldfaam door de Royal Ascot paardenraces die in 1711 door Queen Anne werden opgestart. Vandaag zijn de jaarlijkse races hét Beau Monde-evenement van het Verenigde Koninkrijk en de meest bijgewoonde paardenraces ter wereld.

London – Berkshire

De dorpjes zijn makkelijk te bereiken met de trein. Vanuit Waterloo station kan je naar hartje Windsor reizen, tot in het het Riverside station. Vanuit Paddington station kan je dan weer de trein nemen naar Windsor Central station. Met de bus heb je een expressservice vanaf Victoria station, een rit die ongeveer een uur duurt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: