Zoro. Food, Drinks And A Pony

We zijn eindelijk gaan eten bij Zoro, de nieuwe telg in de familie Berlin, Moskou, D-club en anderen. Om meteen een zeer logische vraag te beantwoorden: de pony duidt op de zetels met (vals) ponyhaar.

Black Beauty

Net als het paard van Zorro, Tornado, is het interieur van restaurant Zoro (met één R omwille van het copyright) zwart. Mogelijk de lievelingskleur van architect Jo Peeters: Berlin en D-club bevatten ook veel zwart. Heel erg zwart, te zwart. “Gelukkig is er veel straatverlichting”, merkte een van de tafelgenoten op. De tafels (powered by Smirnoff) zijn hoog en/of de stoelen laag.

Beneden is het restaurant, boven de tapasbar. Daar staan de ponyhaarzeteltjes en koeienvellentapijten. Ook boven domineert zwart en luide DJ-muziek. Die muziek hoor je trouwens tot beneden. Een afsluiting zou welkom zijn.

Dinner is served

De kaart is relatief beperkt, maar je hebt toch keuze uit pasta, vlees, vis en kreeft. Het voorgerecht laten we achterwege. Sommigen bestellen kabeljauw, iemand neemt een Charolais côte à l’os, iemand anders een Mechelse koekoek en een laatste een Charolais filet pur. Als wijn bestellen we een droge en fruitige Zuid-Afrikaanse Sauvignon. De gerechten variëren tussen de 12 euro voor pasta, tot 28 euro voor de duurdere hoofdschotels.

Na ongeveer uur wachten (!) komen onze borden. Ieder gerecht wordt vergezeld van een bruine saus en twee rode minipaprika’s. Bij je keuze kan je telkens kiezen uit enkele bijgerechten: gegrilde patatjes, artisjoksalade, broccoli, puree, …

Zowel het vlees, de kabeljauw als de koekoek zijn erg lekker. Alleen mochten de patatjes wat langer in het kokende water blijven. Het moest toch blijkbaar snel gaan. Naar verluidt had iedereen laat gereserveerd, en er waren vooral grote tafels. Een beetje flauw als excuus maar soit, ter compensatie krijgen we een flesje cava om boven te nuttigen. Dat is wel commercieel goed gezien.

Door het late eten was de honger bij de meeste tafelgenoten al wat over, maar toch bestellen we een dessert: meer bepaald een trio van chocolade. Die bestaat uit pudding, ijs en mousse. Je krijgt er zelfs wat gekonfijt appelsien bij. Lekker maar zwaar. We waren gewaarschuwd.

Conclusie

Het eten was in orde, maar over het kader en het lange wachten waren we toch minder tevreden. Een 6,5/10.

Zoro
‘Food, drinks and a pony’
Leopoldplaats 5
Antwerpen
03 232 31 00.

3 Reacties

  1. het verwonderd me niet dat vorig commentaarschrijver één uur moest wachten op het eten.
    wij moesten meer dan één uur wachten voor onze tafel vrijkwam. En met ons nog 4andere groepjes in de tapasbar.

    ze hebben het dus nog niet geleerd…

    En door het zwarte interieur is het bijna onmogelijk om de kaart te lezen.
    Is hun keuken misschien ook zwart? t zou verklaren waarom alles zo traag gaat…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: