Ratatouille

De rat die kok wil worden

De kleine Rémy is geen gewone rat, hij heeft een neus voor geuren en smaken. Als hij ontdekt hoe hij verschillende voedingswaren kan combineren heeft hij nog maar één droom. Hij wil net zoals zijn grote idool, wijlen meesterkok Gusteau, zijn kookkunsten botvieren en mensen verheerlijken met smaken. Een probleem… hij is een rat!

Van Gusteau naar Linguini

Maar dat houdt hem niet tegen hij komt in de riolen van Parijs terecht en wonder boven wonder niet zo ver van Gusteau’s restaurant. Daar leert hij de klungelige Linguini kijken en sluiten ze een vreemd bondgenootschap. De rat bestuurd als het ware de jongen tijdens het koken en samen maken de heerlijkste schotels.

Chef Skinner, Linguini en Colette

Niet voor iedereen

De weg van de rat en zijn mensenvriend gaat niet over rozen, de jaloerse chef en de voedselinspecteur hebben nog een komisch eitje te pellen. De film is gewaagd en misschien niet voor iedereen bedoelt, maar de grapjes en double entendres zijn echt wel geslaagd. Je krijgt ook het gevoel alsof je zelf meedoet (en honger dat je krijgt van al die lekkere hapjes!).

Levensechte hapjes

De recensies zijn lovend, en terecht, Ratatouille is een leuke animatiefilm voor jong en oud. De stijl doet je denken aan het Disney van de jaren ’70-’80 maar dan in opgepoetste digitale Pixar stijl. Het doet wat raar aan maar je merkt dat de techniek er toch zienerogen op vooruit gegaan is.

De lekkere hapjes in de film zagen er ook echt verrukkelijk uit. De makers wisten zelf te vermelden dat het bloed, zweet en tranen gekost heeft om een tomaat niet als plastiek of diepvriesvoedsel te doen overkomen.

Back to basics

Trouwen goed nieuws voor de fans van handgetekende animatie: Disney is momenteel weer enkele 2D-films aan het pennen. De eerste die zou uitkomen is de Prinses en de kikker.

Waardering: 8/10

2 Reacties

  1. Een echt leuke film. Ik kreeg zin om te koken. Een lekkere ratatouille misschien.

  2. Ik ben vorige zaterdag de film ook toevallig gaan zien en ik moet zeggen dat hij heel amusant was. Zeker geen kinderfilm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: