National Treasure (2): Book of Secrets

Als liefhebbers van zo’n historisch geïnspireerde avonturenfilms – het is wachten op Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull – hebben we zaterdag genoten van National Treasure: Book of Secrets.

Plot:
Wanneer een ontbrekende pagina uit het dagboek van John Wilkes Booth opduikt, raakt de betovergrootvader van Ben plots als één van de grote samenzweerders betrokken bij de dood van Abraham Lincoln. Ben is vastbesloten om de onschuld van zijn voorvader te bewijzen en hij volgt een internationale reeks hints die hem van Parijs naar Londen sturen en dan weer terug naar Amerika. Deze tocht brengt Ben en zijn mannen niet alleen tot verrassende onthullingen maar ook op het spoor van de meest gekoesterde geheimen van de hele wereld.

Meer vertel ik niet, want je moet de aanwijzingen zelf ontdekken in de film. En anders vind je de nodige informatie bij Wikipedia.

National Treasure en de vervolgfilm National Treasure: Book of Secrets zijn geen voorbeelden van Grote Cinema, maar wel onderhoudende en spannende avonturenfilms. Wie houdt van Indiana Jones en Romancing The Stone moet zeker deze filmreeks eens gezien hebben.

Sequelclichés en Amerika Boven

NT2 bulkt weliswaar van typische sequelingrediënten: meer sterren (Ed Harris, Helen Mirren), knipogen naar de eerste film en ook meer humor. Voorspelbaar.

Je kan er niet omheen, de NT-reeks heeft een duidelijk patriottistische ondertoon. Want zoeken Benjamin Franklin Gates (Cage), Riley Poole (Bartha), Abigail Chase (Kruger) en Patrick Gates (Voight) niet naar Amerikaanse schatten op Amerikaanse bodem, met Amerikaanse aanwijzingen en monumenten? Maar dat verbaast niet.

Maak je trouwens op voor een derde film in de reeks, want het einde suggereert een vervolg.

7,5/10 in het genre.

Benjamin

National Treasure: Book of Secrets
Van: Jon Turteltaub, Jerry Bruckheimer.
Met: Nicolas Cage, Justin Bartha, Diane Kruger, Helen Mirren, Harvey Keitel, Ed Harris, Jon Voight, Bruce Greenwood.

3 Reacties

  1. Oeh, die wil ‘k zeker nog zien!

  2. Schandalig hoe ik de laatste jaren
    de film verwaarloos… maja, alleen zit ik steeds op dat internet 😕

    De Indiana Jones films… toch wel 😆

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: