10 Years Red & Blue: beren, brand en bloot (+ video)

Gisterennacht (22.02.2008) vierde discotheek Red & Blue zijn tiende verjaardag in Lotto Arena, naast het Sportpaleis. Typische Red & Blue-muziek en volk, maar ook extra’s als Bearforce1, een brandweerwagen, een stripact (tot naakt).

Uitverkocht was de Lotto Arena, die erg lijkt op een gekrompen Sportpaleis, niet. Maar leeg kon je de ruimte ook niet noemen. Laten we het houden op ‘gevuld’. Je had genoeg ruimte om te dansen, en er was meer dan genoeg volk om het gezellig te maken.

Het duurde wel tot 00.30 – 01.00 uur voor de party echt op gang was getrokken. Hoe de sfeer beschrijven? Een mix van een gewone R&B-avond met Studio 54 in Sportpaleis en met die enkele keren dat je kon feesten in de hangar (die verdwenen is) achter Red & Blue.

Bears, firetrucks & nudity

Bearforce1 kwam optreden, en zij brachten wel ambiance, al kregen ze de zaal niet helemaal mee.

Maar enkele uren later kwam het orgelpunt van de avond: een oude brandweerwagen reed binnen en daarop begonnen enkele hunks te strippen. Ook dat hoort bij Red & Blue.

Het was een leuk feestje en we hebben ons goed geamuseerd. Een minpunt vond ik de drag queen hostess die in haar micro brulde. Ze was onverstaanbaar door de (virtuele) echo en haar wagentje reed op benzine. Je stond er dus best niet net achter.

Een pluspunt vond ik dan weer de grote lichtmuur achter het podium. Levert mooie effectjes op en boven stond telkens wie optrad. Een klein detail, maar hoe vaak maak je geen optreden mee in een club waarbij de introductie van de artiest onverstaanbaar was of dat je niet echt luisterde? En daarna vragen: wie is dat? Wel, nu kon je het mooi lezen. Zo wisten wanneer DJ Luvwax, DJ Mario, DJ Ray Garnier, Zsa-Zsa, Bearforce1, … hun ding deden.

Drank was met bonnetjes, die blijkbaar geërfd werden van Studio 54, want dat logo prijkte op het vierkantje. Als dat niet ecologisch verantwoord is. De prijzen waren trouwens zeer doenbaar voor zo’n evenement: 2 bonnetjes voor frisdranken en bier, 4 voor de alcopops, 5 voor sterke drank. 4 bonnetjes kostten 5 euro.

Op naar het volgend feestje!

Benjamin

5 Reacties

 1. Wel, zo mogen ze nog meer feestjes geven! Meer dan genoeg volk (maar gelukkig niet zo druk dat je amper kan bewegen (een van de redenen waarom je me niet meer ziet op 54@Sportpaleis)), goeie muziek, prijzen die goed meevallen, en leuk volk. R&B heeft nog maar eens bewezen dat ze weten hoe ze een fab feestje moeten bouwen – zoals je schrijft: op naar het volgende! 🙂

 2. Foto’s staan nu in Flickr, maar sommigen waren ‘too hot’ 😉 😮

 3. Sluit me helemaal aan bij Kev…
  Zolang de nacht niet terug eindigd op de spoed, dan mogen ze van mij elk jaar zulks een verjaardagsfeest geven.
  wel opvallend dat er heel veel mensen waren die dachten dat het zaterdag te doen was in de lotto arena.

  BTW kev; als je graag studio doet, en al dat volk niet ziet zitten, dan is een diamond box echt wel zijn geld waard!

 4. […] lang verwachte viering van 10 jarige bestaan van de Red & Blue. En het was me het feestje wel! Towntalk schreef: Uitverkocht was de Lotto Arena, die erg lijkt op een gekrompen Sportpaleis, niet. Maar […]

 5. […] 10 Years Red & Blue, Lotto Arena […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: