Film: Glue blijft niet plakken

Glue is een coming of age-film over twee jongens en een meisje die in het desolate Patagonië (Argentinië) een puberale ménage à trois beleven. Een veelbelovende premisse.

Movie2movie.nl:
Lucas, zestien jaar oud, woont in Patagonië, de zuidelijke en onherbergzame uithoek van Argentinië waar het altijd waait. Niet de plek waar je wilt zijn als je zestien bent. Samen met zijn vriend Nacho speelt Lucas in een bandje en raakt hij bevriend met het meisje Andrea. De drie tieners bouwen een broeierige driehoeksverhouding op en doen hun allereerste schuchtere ontdekkingen op het gebied van seks en drugs.

Maar met een teleurstellend resultaat. Als ik de recensies op M2M en op 8weekly lees, heb ik de indruk dat Emanuel en ik een andere film hebben gezien. Glue ontving verschillende awards waaronder een jeugdjuryprijs uit Rotterdam.

OK, de groeipijnscènes zijn typerend: Lucas telt zijn okselharen en vergelijkt kussen met een jongen en met een meisje. En Andrea meet dagelijks de groei van haar borstjes. Glue is ‘experimenteel’, ‘gedurfd’, ‘kunstzinnig’. Niets op tegen. Dat de acteurs improviseren, dat er stiltes vallen, OK. Maakt deel uit van het leven van verveelde pubers in een godvergeten uithoek van de wereld. Het camerawerk is chaotisch, kent moodswings. Net als tieners. Mooi mooi.

Maar het verhaal boeit niet. En daar draait het om. Bovendien vonden wij de Super 8-scènes irritant. En weet je wat we gedaan hebben? Stukken van de film in fast forward gekeken. Erg hé. Dat is uiteraard niet de bedoeling, maar we raakten gewoon niet in het verhaal om de film helemaal tegen normale snelhuid uit te houden.

3,5/10. Voor de mooie beeldjes soms en niet zo slechte acteurs.

Glue, 2006, Argentinië
Regie: Alexis Dos Santos
Met: Inés Efron, Nahuel Pérez Biscayart, Florencia Braier, Héctor Díaz, Verónica Llinás, Nahuel Viale

Benjamin

Eén reactie

  1. Al goed dat we de fast forward knop snel ontdekt hadden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: