De Kaai

Een leuk restaurant zoeken voor een diner op maandagavond is niet simpel. Na veel surfen op Resto.be en kijken in de kaft met visitekaartjes kiezen we voor De Kaai, naast ATV aan ’t Eilandje. Een intiem etentje tegen een redelijke prijs. Min of meer.

Toegegeven, we komen laat aan in De Kaai. Het is al 20.30 uur op een maandag. Er is weinig volk, en het is vrij kil en uiteraard al donker. We voelen al aan dat het snel zal moeten gebeuren. Nog geen vijf minuten nadat we de kaart krijgen, wordt er al gevraagd of we gekozen hebben. Nog niet nee, mogen we nog even kijken? Een ‘goed’ begin van de avond.

Eerlijk, zonder veel meer

Maar soit, laat dit de avond niet bederven. Een coupeke champagne als aperitief, rundscarparccio en garnaalkroketten als entrée. Klassiek maar lekker.

Als hoofdgerecht nemen we ‘Steak tartaar natuur of geprepareerd (koude bereiding)’ en ‘Gegratineerde Noorse zalmsneetjes met fetuccinni en chinese kool in een zoet-zure saus’. De steak tartaar is van degelijke kwaliteit, en de zalmsneetjes smaken goed, maar dit veredeld pastagerecht is toch banaler dan de omschrijving belooft. Het geheel luisteren we op met een rode Côte du Rhône.

Ten slotte kiezen we als dessert een dame blanche en een crème brulée. Mja, mijn ijs had toch wel lekkerder gekund, ik miste wat vanillesmaak.

Rekening

Voorgerechten schommelen rond de 9-12 euro, hoofdgerechten zitten tussen de 13 en 20 euro en nagerechten kosten ongeveer 6 euro. De wijn was ongeveer 18 euro. In totaal hebben we dan toch 50 euro per persoon uitgegeven, toch meer dan verwacht.

Dus?

We hebben lekker gegeten in De Kaai, maar we werden niet verrast. Eerlijke keuken, zonder meer. Maar ik geeft het ‘slechts’ een 6,5/10.

De Kaai
Hangar 26, Rijnkaai 94
2000 Antwerpen
03 233 25 07

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: