4-uurtje: Bitter Zoet

Zone 03 ging op jacht naar de lekkerste warme chocolademelk in Antwerpen. Eén van de adresjes is Bitter Zoet in de Kronenburgstraat. Als echte choco’s gingen mijn ventje en ik proeven van het lekkers. Het interieur straalt alvast koffiehuis uit, met een rustieke maar frisse aankleding.

“Voor de mietjes”, schrijft de 03, “is er warme Cécémel”. Maar deze choco’s hier zijn op culinair vlak geen mietjes, en dus bestelden we eerst een warme choco met witte chocolade. Dat is het meest zeldzame. Je kan kiezen tussen een kleine (€2,30) of een grote (€2,70). De grote is bijna dubbel zo hoog als de kleine.

Zoet (uiteraard), romig. Pastilletjes van pure, witte en melkchocolade én een chocoladegemberkoekje begeleiden de warme drank. Héérlijk. Een minpunt? Het glas is zo warm, dat je het niet kan vasthouden. Maar wachten tot het afkoelt is jammer. Misschien een ander systeem voorzien?

Na dat zoets bestellen we er eentje met pure chocolade. Deze smaakt uiteraard meer bitter. Een opvallende toets is de bijgeleverde suiker, iets wat je bij de witte versie niet krijgt.

Welke van de twee is het lekkerst? Moeilijk te zeggen, ik hou zowel van witte als van pure chocolade. Melk namen we niet (drie warme choco’s achtereen is te veel van het goede) omdat die ons ‘banaler’ leek.

Aan te raden voor de chocomeerwaardezoeker!

Bitter Zoet
Kronenburgstraat 41D
2000 Antwerpen
03 290 04 02
Kom je van de Nationalestraat vanuit het centrum, sla dan rechtsaf i.p.v. links richting Tropisch Instituut.

Benjamin

9 Reacties

 1. Als echte chocoladeverslaafden moeten we dat ook dringend eens uittesten! Ik ga sowieso voor ‘the real stuf’: fondant… jummie

 2. En ideaal als beloning na het prikje in ’t ITG 😉

 3. LOL… “Als echte choco’s…” 😆

 4. Ik kon ’t niet laten 😉

 5. Mmm … chocolademelk! Ik lust ze lekker, op grootmoeders wijze. Met volle melk, Côte d’Or fondant en … en … geheim van de kok.

  Altijd als ik hier kom, denk ik, oeioei, wat is mijn blog toch saai. Is het omdat het een ‘leerblog’ is en het leraartje in mij maar niet kan ophouden met ‘onderwijzen’? Wéuèèk, hoe geraak ik van dat ‘belerende’ af. Meer chocolademelk drinken? Meer op snelle wagens stemmen? Meer at random bloggen over de geneugten des levens als choco drinken? En die eeuwige thema’s als Literatuureducatie 2.0 en lerenleren maar eens laten staan ‘sudderen’?

 6. (Vervolg) Heb toch wel weer aan boekpromo gedaan! Voor de vuile liedjes van Marita de Sterck, geïllustreerd door Gerda Dendooven. Misschien had ik het weer niet zo breedvoerig moeten doen, zo ‘belerend’. Hoe geraak ik van die ouwe gewoonte af?

  Besluit. In de volgende post probeer ik een andere stijl. Pittiger? Gevarieerder? Compacter? Vlotter? Met mondainere thema’s? Luchtiger? Met meer lifestyle?Met minder ‘leer’links? Ach, zal me dat wel lukken? Hier op TotT is het een verademing.

 7. Hey Janien

  Wel, waarom zou je? Je bent gespecialiseerd in leerthema’s en boeken. Dat is origineel, bijna ‘uniek’. Waarom zou je die invalshoek veranderen?

  Nu binnen je thema’s kan je natuurlijk altijd voor variatie zorgen. Dat moet je zelf aanvoelen.

  Als ik een tip mag geven, maak meer gebruik van de “More” bij het schrijven van berichten. Dat maakt je pagina overzichtelijker. 🙂

 8. Ieder z’n invalshoek 🙄
  T”is alleen jammer dat er nog zoveel negatief nieuws op het internet zit 😥

  In Antwerpen heeft men de mogelijkheid om gevarieerd en uitgebreid pittig te schrijven, met lifestyle… 😀

  http://viewopen.wordpress.com/2008/01/03/holebis-in-limburg/

 9. Lees de zomerthriller Bitterzoet in Bitterzoet: http://www.bol.com/nl/p/bitterzoet/9200000011702249/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: