Vapiano

Omdat we geen zin hadden in Wagamama en geen tijd voor Taloorkes, kozen we voor Vapiano, op de Groenplaats in Antwerpen. Kwalitatieve en charmante Italiaanse fastfood.

Hoe werkt het?

Bij het binnenkomen krijg je een magnetische kaart. Verlies die niet, of je betaalt 50 euro. Met die kaart zal je je bestelling betalen. Je kan kiezen uit antipasti (voorgerecht), pasta, pizze of salades. We raden je aan meteen een hoofdgerecht te nemen, daar heb je ruim mee gegeten.

Wanneer je je keuze hebt gemaakt, ga je naar een van de kookstations, waar je gerecht on the spot wordt klaargemaakt. Je plat is dus vers. De pasta deegwaren worden trouwens in huis geproduceerd. Je kaart wordt uiteraard nu ingescand, om je bestelling te registreren. Wanneer je gegeten hebt, begeef je je naar de kassa en reken je af. Heel gemakkelijk.

Njam njam

Dat was de technische kant van de zaak. Hoe smaakt het. Het aanbod is vrij ruim. Bij elke saus kan je ook zelf je pasta kiezen. Zo hoef je bij de bolognese niet per se spaghetti eten. De koks vragen je ook steeds of er knoflook en/of kaas bij mag en hoe pikant je je gerecht wilt.

Een van de koks zal in in enkele minuten je eten klaarmaken. Het oogt wat Japans, snel snel, met een gezonde dosis health look. Zo ziet het er tenminste uit.

Emanuel koes voor een pizza met rucola (€ 6,50) en ik koos voor pappardele met rundreepjes en champignons (€9.50). De kwaliteit zit snor. Geen haute cuisine, maar supieur aan de gemiddelde Sbarro of Pizza Hut. En aangenamer dan Da Giovanni.

Als dessert kozen we allebei voor mascarpone met aardbei en cacaopoeder (€3,75). Erg lekker, maar een bom op je maag. Misschien serveren ze beter een halve portie, tegen een lagere prijs.

Stijl

Vapiano, een Duits keten, is modern, fris, design. Het straalt ‘fastfood’ uit, maar niet ‘hamburgertent’. Een welgekome variatie op de usual suspects.

3/5

Vapiano
Groenplaats 8
Antwerpen
Maandag tot zaterdag: 10 tot 01 uur, keuken open van 11 tot 24 uur.
Zon- en feestdagen: van 10 tot 24 uur, keuken open van 11 tot 23 uur.

Eén reactie

  1. Dat is de tweede keer vandaag dat me wordt aangeraden Vapiano eens te gaan uitproberen. Nu heb ik er alvast veel zin in.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: