Film: Sweeney Todd

The demon barber of Fleet street

Gisteravond besloten de loverboy en ik nog eens een cinétje te doen. De keuze viel op Sweeney Todd, die stond bij allebei nog bovenaan de lijst. Sweeney Todd is een verfilming gebaseerd op een musicalbewerking van grootmeester Sondheim. Met Tim Burton als regisseur mag je sappige, donkere en typische 19de eeuwse Londense taferelen verwachten.

Van romance naar drama

De film verteld het verhaal van Benjamin Barker. Een jonge naïeve barbier die alles verliest wanneer de lokale rechter een oogje krijgt op zijn vrouw. Benjamin wordt vals beschuldigd en verbannen. Als hij ontsnapt uit de strafkolonie wordt hij door een boot opgepikt en terug naar Londen gebracht. Ondertussen is hij verbitterd en uit op een bloederige wraak.

Ranzige pasteitjes

Eenmaal in Londen leert hij de mooie mevrouw Lovett kennen. Ze verkoopt pasteitjes, waar ze, door de dure prijs van het vlees,regelmatig de katten uit de buurt doordraait. Met een vreselijke smaak en weinig klanten tot gevolg. Dan staat opeens een oude bekende voor de deur. Hoewel: Benjamin Barker gaat voortaan door het leven als Sweeney Todd.

Liefde is… samen wraak nemen

Ze verteld hem dat zijn vrouw zelfmoord pleegde en zijn dochter nu onder de hoede van de valse rechter opgroeit. De twee groeien dichter naar elkaar toe en samen nemen ze wraak op al wie hen ooit kwaad heeft gedaan. Hij opent terug een barbierszaak en opeens smaken haar pasteitjes terug hemels met een erg hoge vleeskwaliteit…

Killercombo: Johnny Depp en Helena Bonham Carter

De film heeft een aardige sterrencast met Johnny Depp in zijn 6de en Helena Bonham Carter in haar 5de samenwerking met man Tim Burton. De rollen zijn op hun lijf geschreven. Helena doet het geweldig als 19de eeuwse vuilbekkende Londense schone en Johnny Depp haalt zijn knettergekke look weer boven alsof het zijn tweede natuur is.

But can he sing?

Bonham Carter zong al in verschillende films maar voor Depp was het de allereerste keer. We hielden dus ons hart vast maar verbazing alom: hij kan zingen! De film is onbeschaamd musicalplezier in een kwalitatief Burton-jasje. De liedjes wijken ook maar zelden af van het origineel, wat de film ook alleen maar ten goede komt. De liefhebbers van het genre zullen zich zop hun wenken bediend voelen.

Zeker een 8 op 10. Pittig detail: een bijrolletje is weggelegd voor Sacha Baron Cohen (Borat, Brüno & Ali G) in een wederom erg strak en niets aan de fantasie overlatende outfit.

3 Reacties

  1. Not my cup of tea 😛

  2. Ze zopen eigenlijk meer Gin in de film 😛

  3. Wil daar ook DRINGEND naar toe! Staat al maanden bovenaan mijn lijstje!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: