Londen anders: Little India

De volgende dagen nemen ik je mee naar enkele bekende en minder bekende plekjes in Londen. Net terug van een vierdaagse trip die geweldig ontspannend was, mede dankzij het onfeilbare weer, hebben we genoeg reisvoedsel bij. Geen druppel regen heeft onze reis verstoord, wat zowat een mirakel is voor het normaal gezien druilerig Londen. Vandaag bezoeken we Southall, een buitenwijk van Londen die deel uitmaakt van Middlesex, nu gekend als Little India.

Southall

Southall is groot geworden als een van de middelpunten van de commerciële traffiek tijdens het koloniale tijdperk en maakt ook deel uit van het Grand Union Canal, dat Londen met Birmingham verbindt. Nu vind je er voornamelijk nog pleziervaart. het vroegere Brits India heeft hier zijn sporen nagelaten, de bevolking is voor meer dan 55% Indisch en Pakistaans. De wijk staat nu volledig in het teken van de lokale mensen.

Little India

In de kleurrijke vind je onder andere de grootste Sikh-tempel buiten India, gigantische koopcentra waar je alle Indische specerijen en specialiteiten kan vinden en schattige Bollywoodfilmzaaltjes. De sfeer is er gezellig druk of zoals onze Pakistaanse gastvrouw opmerkte “It looks like India and it smells like India”. De winkels bieden een zeer groot gamma aan dagverse voedingswaren aan, stap zeker eens binnen en laat je overwelmen door de geurenmengelingen.

Multiculti

Little India is zeer contrasterend, als er één cultuur is die zoveel uiterlijke en innerlijke verschillen kent, is het wel de Indische. Je ziet er hippe en beeldschone indische meisjes in jeans rondlopen, maar ook aan de kleurrijke en met duizenden steentjes bezette sari’s is geen gebrek. De wijk huist ook de pub Glassy Junction, die een breed gamma aan Indische bieren serveert en als eerste Britse pub Roepi’s als betaalmiddel accepteerd.

Weetjes

Southall is makelijk bereikbaar op 20km van Londen met de dubbeldekker bussen of de trein van First Great Western. Het station van Southall is wel een zeer impopulaire plaats vanwege de vele zelfmoorden die er nog steeds plaatsvinden. De wijk diende ook als voornaamste filmset voor de film Bend It Like Beckham.

Morgen: Camden

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: