Restaurant: Nun’s

Nuns

Nun's

Wanneer we gaan eten trachten we voor ons onbekende zaken uit te zoeken. Op zoek naar iets anders dan een boulet sauce lapin (vleesbal met Luikse-siroopsaus) of de oerklassieke Italiaan komen we terecht bij Nun’s. Volgens ons aller-Tiany Kiriloff een hippe plek in Luik.

Het is druk dit weekend in Luik. Zaterdag waren er de City Parade en de voetbalmatch België-Estland; en zondag racen de Formule 1-bolides op Spa-Francorchamps tijdens de Grote Prijs van België. Dat wil zeggen: autocarrevrachten Duitse en Britse autosporttoeristen enerzijds en technominnende jongeren anderzijds.

Daarvan is niet te merken bij Nun’s aan de Impasse des Ursulines. Dit restaurant met terras aan de Montagne de Bueren straalt trendy rust uit. Qua interieur kan je het vergelijken met Popi of D-club, maar dan met lichtere kleuren.

Verkeerde verwachtingen

Behalve de aanbeveling door Tiany klinkt de beschrijving op het net wel aanlokkelijk. Fusionkeuken voor een gemiddeld budget van 30-35 euro per persoon.

Het is rustig bij Nun’s. We bestellen een glaasje champagne (€10) en maken onze keuze uit het menu découverte (€35). Meteen zal ons budget goed overschreden worden. Het ontdekkingsmenu houdt een voorgerecht, hoofdgerecht en dessert naar keuze in.

Meteen valt het op dat bij veel gerechten een supplement gevraagd wordt. Niet één of twee, maar liefst tien van de twintig gerechten komen met een financiële extra. Wat is dan het nut van all-informules aan te bieden?

Bovendien staat onderaan de kaart dat je meteen je dessert moet bestellen omdat alles op vers wordt bereid. Best aanvaardbaar, maar dat en de vele supplementen geven meteen wrang gevoel.

In een extra 18 euro p.p. voor de aangepaste wijnen hebben we al zeker geen zin en kiezen dan maar voor een fles Saint-Amour 2006 (€30). Dat is een rode Beaujolais.

Het eten

A. kiest voor carpaccio als starter en de eend als hoofdgerecht. Als dessert nam hij de tarte Tatin. Op het eten is weinig aan te merken. Kwaliteitsvol, goed bereid. Alleen was de Tatin wat aangebrand.

Ik ging voor de pittige gazpacho en de dorade. Eveneens vielen deze plats in de smaak. Mijn dessert, lacquemantijs, was een groot succes. Een aanrader. Chefs Adil Rachdi en Chi Than Truong doen hun werk goed.

De bediening

De bediening is vriendelijk, maar tergend traag. We kwamen aan om 20.30 uur, naar Waalse norm zeker niet laat, en vertrokken na middernacht. Op alles hebben we erg lang moeten wachten. En de zaak was zeker niet vol.

De rekening

124 euro, 62 p.p. Dubbel zo veel dan we hadden voorzien, en Nun’s is die prijs ook niet echt waard. Voor dat bedrag bestaan in Antwerpen veel betere zaken, en Antwerpen is op horecavlak gemiddeld duurder dan Luik. Nun’s is lekker, maar wil meer te zijn dan het is. Doe 25% van de prijs af en dan verdient Nun’s meer dan de 6/10 die we het nu geven. Want het eten is lekker en de locatie loont de moeite. Alleen de verhouding prijs/kwaliteit is uit balans.

Nun’s
Impasses des Ursulines 18
4000 Liège
04 222 10 69
info@nuns.be

Benjamin

3 Reacties

  1. Beaujolais? Bah, what were you thinking?! 😀

  2. Geen Beaujolais nouveau hé ;-). Da’s een hele wijnstreek 🙂

  3. Ik was hier bijna heen gegaan toen ik 5 jaar getrouwd was. Gelukkig maar dat we ergens anders heen zijn gegaan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: