Popi Café Reopening

De verwachtingen zijn hooggespannen. Ludo Smits (Red & Blue en nu Popi Café) kan als geen ander via de media momentum opbouwen om veel volk te lokken. Maar natuurlijk moet je die verwachtingen ook inlossen.

Een korte samenvatting. In januari gooien Frans De Boeck en Hans Wathion de handdoek in de ring: Popi failliet. Ludo Smits en zijn verloofde Johan Sips willen de zaak overnemen. Na het fiat van curator Paul Van Sant moet het duo snel meubels kiezen, laten herschilderen en andere opknapwerkjes laten uitvoeren om zo snel mogelijk weer te openen. Dat lukt, en op 7 maart is het showtime.

De vorige Popi was populair, maar het interieur werd door velen minder gesmaakt. “Cafetaria”, “kantine” waren vaak genoemde associaties. Die sfeer moest plaats ruimen, verklaarden Ludo en zaakvoerder Johan, voor een meer upclass lounge. Zonder evenwel iemand af te schrikken. “Iedereen welkom”, je kent dat wel.

Warm

Wanneer je binnenkomt is het cafetariagevoel meteen weg: zwart, donker hout, niet te veel licht. We zijn relatief vroeg en de grote massa zit wellicht nog aan tafel. Een coupeke Martini, een cocktail, hapjes, wodka-Red Bull… all free tot 01.30 uur. Goede catering is belangrijk om de mond-aan-mondreclame te stimuleren. Faal je, dan onthouden bezoekers hoe slecht het was. Wees dus zeker dat Popi bomvol was.

Wat meteen opvalt is de muziek. Niet te luid en zonder DJ. Popi is een gezellig café geworden waar je kan praten zonder hees te worden. Er was veel volk en de sfeer zat er goed in, al is een opening night niet representatief. Maar één ding is zeker, hier komen we terug, ook overdag.

Popi Café
Plantinkaai 10-12
Antwerpen

3 Reacties

 1. Oh, wat leuk dat Popi gezellig geworden is, maar zulks is ondenkbaar in ons maasland.
  Ons commercieel centrum alswel alle levensbeschouwelijke gebouwen stralen hetero-seksualiteit uit als maatschappelijk aanvaard.
  Men is heden aan het bouwen in ons commercieel centrum… wie weet wat de toekomst brengt… mogen we nog dromen als holebi ?
  http://www.hebbes.be/hebbes/viewimage?adId=4230259&reference=9/423/025/9_-1097484870.jpg&adheading=Nieuwbouwappartement+in+het+comm.+centrum&sid=xz20abcS7qdm827774

  Polyvalente 🙂
  voormalige cinema Rio, gewezen discotheek en Fashion girls van http://www.fashionpoint.be .
  http://maps.google.be/maps?f=q&hl=nl&geocode=&q=kruindersweg+maasmechelen&sll=50.961603,5.700616&sspn=0.10293,0.2314&ie=UTF8&ll=50.986432,5.696473&spn=0.001607,0.003616&t=h&z=18


  bob marley – sun is shining

 2. Ik was er ook (samen met nog enkele bijhorende aanhangsels :-p)
  en moet zeggen, Popi is stukken verbeterd! vroeger zou je me niet al te vaak terug gevonden hebben (lees 1 keer geweest, en geen zin om terug te gaan) maar nu bestaat de mogelijkheid wel om er meerdere malen terug te keren met plezier!
  De inrichting is veel verbeterd, en desondanks de drukte (die duidelijk niet zo verwacht was gezien het aantal mensen achter de bar) verliep de bediening erg vlot

  I’ll be back!

 3. […] streetwize. Op de kaaien werd het meer gestileerd. Toch lokte Popi ‘2′ minder volk. Met Popi ‘3′ kregen Ludo en Johan terug meer volk binnen, al komt er inderdaad een heel andere stijl mannen en […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: