De Zoete Linde

Een beetje uit de richting misschien, maar De Zoete Linde in Berchem is een bezoekje waard. Je krijgt een eenvoudige maar gezellige lunchroom en een kaart vol Belgische lekkernijen. Alles wordt dagvers bereid en er wordt dan ook telkens bij de chef geconsulteerd of het gerecht nog beschikbaar is.

Tussen quiche en kabeljauw

Ikzelf nam de groentenquiche en mijn talfegenoot bestelde kabeljauw, de gerechten kostten respectievelijk 7.40 en 12.80. Heel eerlijke prijzen voor de aangeboden kwaliteit. De quiche was op perfecte temperatuur met een lekker knapperig korstje. Het bord zelf was royaal versierd met lekkere groentjes en het heerlijke olijvenbrood maakte het gerecht af.

Kunstwerkje

De kabeljauw werd met veel smaak verorberd en was volgens de regels van de kunst bereid. Het bors leek wel een klein kunstwerkje, zo mooi was het geschikt. De verse puree en de lekkere mosterdsaus konden ook zeer gesmaakt worden. Je kan in de bistro uitegbreid ontbijten of smakelijk lunchen, de zaak is al 80 jaar in handen van de familie en bloeit als nooit te voren.

Van catering tot halfgoden

Je kan hen ook inschakelen als catering voor een feestje of de verse gerechten mee naar huis nemen. Met een beetje geluk krijg je er de razend knappe ober bij… sprekende blauwgrijze ogen, brede bast, wilde vuilblonde krullen en een glimlach om bij weg te smelten. Ja het eten was erg lekker…

7,5/10

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: