Sfera verovert Antwerpen

De nieuwste aanwinst op de Antwerpse Meir is Sfera. Twee verdiepen met kinder-, vrouwen- en mannenmode. We sprongen even binnen.

Sfera is een Spaans merk dat gelieerd is aan Tintoretto en El Corte Inglès. Meteen merk je die Spaanse touch. Zowel qua stijl, winkelinrichting als prijzen straalt Sfera een hoog Zara-gehalte uit. Je zou denken dat dezelfde decorateur zowel Sfera als de Zara van de Huidevettersstraat onder handen heeft genomen.

Vandaag Europa, morgen de wereld?

Sfera heeft filialen in Spanje, uiteraard, in Portugal, België, Griekenland en Koeweit. In België vind je winkels in Antwerpen (Meir 56, naast WE Men, waar vroeger Tintoretto was), Brussel (Nieuwstraat 54A), Hasselt (Koning Albertstraat 2-10) en Luik (Rue Vinave d’ille 18-20).

Mannen in de minderheid

Helaas, zoals veel te vaak is de mannenhoek veel kleiner dan de vrouwenafdeling. Je vindt er verschillende stijlen: fashion (iets duurdere, chiquere, maar ook erg opvallende lijn), urban (meest hippe collectie, maar geschikt voor iedere dag) en casual (vrijetijdskleding gericht naar jongeren). Van kostuums tot zogenaamd hippe t-shirts, accessoires, schoenen, ondergoed, nachtkleding, truien, jeans…

Watch out, H&M?

Sfera is vrij sober. De coupe is meestal strak, de prints en frulletjes beperkt. Zowel liefhebbers van street, preppy als stylish zullen er wel leuke dingen vinden. Al is, door de beperkte oppervlakte, het aanbod klein.

Volgens Zone 03 wil Sfera de concurrentie aangaan met Mango en Hennes & Mauritz. Daarvoor is het nog veel te vroeg, en te kleinschalig. De collectie ligt meer in de lijn van Zara, Collection of Style, WE en Springfield. Toch is het goed nieuws dat Sfera op de Belgische markt is gekomen: het geeft je meer keuze in hetzelfde marktsegment.

Je kan de collectie bekijken op Sfera.com.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: