10 kleine Mister(s) Gay Belgium 2008

Zo, Lionel Grégoire (23) is zaterdagavond 31 mei 2008 in Le You, Brussel verkozen tot Mister Gay Belgium. Hij zal België vertegenwoordigen op de Mister Gay Europe-verkiezing in Boedapest. MRGB 2008 bleek een lang en moeilijk parcours vol hindernissen, afzeggingen en improvisatie.

Eind december lanceerde PeTiJo Events (Peter de Rijbel, Tim De Vuyst en Jo Coryn) een eerste kandidatenoproep voor Mister Gay Belgium 2008. Tijdens de eerste preselectie kwamen 16 van de 45 ingeschreven jongens opdagen. Van die 15 gingen er 5 door naar de finale Kort nadien leverde een tweede preselectie een nieuwe kandidaat op.

Er werden 10 sms-codes uitgedeeld. Maar gisteren stelden zeven kandidaten zich voor aan het publiek. Brent Van Hoey, Gregg Petuzzi en Robin Sauvillers waren er niet. En het scheelde weinig of winnaar Lionel Grégoire nog ter plaatse zou moeten afhaken, want mama zag hem niet graag strippen. En Etienne Migeotte, die keek verveeld toe. Hij had geen inspiratie gehad voor zijn persoonlijke act (deze miniemencoach bracht een voetbalshowtje) en wist niet goed waarom hij zich had ingeschreven.

Kandidaten die wegvielen. Een wijziging van locatie (van La Tentation naar Le You). Een veranderde jurybezetting (Showbizz Bart Verbeeck, nochtans aangekondigd, was er niet, een jurylid kwam halverwege de show pas aan). Kortom, de finale van MRGB kende heel wat problemen.

Talen, wa’s dat?

Maar de show zelf. Naast gemeenschappelijke acts moesten de kandidaten elk iets persoonlijks brengen. Sommigen waren goed doordacht en ingeoefend, zoals die van het triumviraat Lionel Grégoire, Björn Dumont en Marco Dekoning. Anderen waren ondermaats. Na elke act moesten de kandidaten vragen beantwoorden. Het viel op hoe slecht Vlaamse kandidaten Frans spreken en Waalse Nederlands. Enkel Lionel Grégoire en Cédric Fievet konden nog vrij goed uit de voeten in beiden talen.

Zohra presenteerde de avond vlotjes. Zij ving de leemtes en improvisaties goed op, en deed haar best om in het Nederlands en in het Frans een goede prestatie neer te zetten. Dat lukte best aardig. Al had ze soms wat moeite met specifieke vertalingen. ‘Verwenweekend’, hoe zeg je dat toch in het Frans? Een beetje research op voorhand had wel enkele resultaten kunnen opleveren. Weekend de détente bijvoorbeeld.

Jurering

De jury kreeg het niet makkelijk door de taalonkunde. Twee Franstalige journalisten, Mister Love Everyone 2007 Jens Taghon, MGE-baas Morten Rudå, Lien Degol, Jo Coryn en een laatkomer moesten de kandidaten beoordelen. Hun mening woog het meeste door.

Ze hebben zich toch wel eens moeten afvragen wat voor vlees ze in de kuip hadden. Zo showden enkele jongens tijdens de zwembroekronde hun boxer of slip. Niet dat we klagen, maar ondergoed is geen zwemtenue.

Groeien

Enfin, we hebben wel geamuseerd, en de onvolmaaktheden nemen we er wel bij. Maar er is nog een grote marge voor verbetering. Meer bekendheid, meer persaandacht bijvoorbeeld. Waar bleven GayBelgium en/of GAYiD.EU? GAYiD zit niet veel verder in de Koningsstraat en de community heeft sterke banden met Love Everyone. Love Everyone is het geesteskind van Tim en Peter.

Wil MRGB groeien, dan zullen een aantal zaken toch moeten geëvalueerd worden.

Benjamin

15 Reacties

 1. Hey,

  ik heb just twee dingskes in verband met die artikel. Eerst en vooral was de interventie van mijn moeder een deel van mijn act. Dat was voorbereid. Maar mijn ma kan heel overtuigend zijn.
  Ten tweede, Cédric Fiévet was wel een finalist (hij heeft over de coming-out gespoken) maar Robin Sauvillers was de eerste die de wedstrijd verliet.

  Lionel (Mr Gay Belgium)

 2. Mja, de kandidatenfoto’s op de sites waren nogal anders dan de realiteit.

  Mja, het leek echt wel echt, dat van je moeder…

 3. ’t feit dade moe strippen om zo’n wedstrijd te winnen verraad veel..

  btw, zaten alle knappe kandidaten bij de voor de finale afgehaakte jongens??? 🙂

 4. Foto’s vd 10 laatste vind je hier: http://64.233.183.104/search?q=cache:LkSQmsz1i08J:www.mrgb.be/MRGB.htm+http://www.mrgb.be/MRGB.htm&hl=nl&ct=clnk&cd=1&gl=be&client=firefox-a

  Maar er zijn wel wat verschillen tussen de campagnefoto’s en de werkelijkheid.

 5. Kijk naar kandidate 3 : cedric fievet. Hij was er. nee? maar kandidate 7 : robin was er niet.
  Wat bedoelt u voor de werkelijkheid? Zijn de foto’s meer aantrekkelijk dan de werkelijkheid? Ik heb alleen mijn haar geknipt :p

 6. ik vond de aanpak NIET professioneel… in zo’n wedstrijd zouden alle gay media, discotheken, fuiven… onder 1 dak moeten zitten voor een goeie reclamecampagne… want al bij al… is deze mister ons visitekaartje int buitenland voor de gayscene in België…

  De website trok op niet veel…. Ik ken iets van websites… kwil niet zeggen dat ik het beter kan… maar de website zag er niet prof. uit…

  Enfin… het is een goede kans om gay belgië te verkopen in het buitenland… en gay België draait het niet rond 1 disco, 1 organisatie, 1 site… we hebben 2 taalgebieden met oneindig veel schone jongens… probeer deze te overtuigen om volgend jaar mee te doen… met een wat grotere en professionele campagne…

 7. De campagnefoto’s zijn relatief kleine zwar-witrechthoekjes, waarop de kandidaat dan ook nog eens een bepaalde pose neemt. Ik had Cédric niet herkend op die foto.

 8. […] 10 kleine Mister(s) Gay Belgium 2008 […]

 9. ’t Is niet echt fair om GayBelgium.be hier mee door het slijk te halen. We hebben zowel het evenement als de preselecties duidelijk aangekondigd. Bovendien stond de verkiezing/party ook vermeld in onze kalender, ondanks een dispuut met Jo Coryn.

  Alexander Dresen van GAYiD.EU schreef vandaag in een blog ook al dat het GayBelgiums (en mijn persoonlijke) schuld is dat de verkiezing flopte. Ik stel daarbij vast dat GayBelgium drie artikels schreef over het evenement en er ook reclame voor maakte in de kalender. Op Alex’ site heb ik NIKS gelezen. En dan commentaar geven op ons? Leve de hypocrisie 🙂

  Soit, ik wou maar zeggen: het zal niet aan ons gelegen hebben dat deze verkiezing een flop is geworden. Daar waren (een heleboel) andere redenen voor.

 10. […] Gay TotT: towntalk.wordpress.com: 10 kleine Mister(s) Gay Belgium 2008 Lionel Grégoire is Mister Gay Belgium 2008 […]

 11. […] 28/12/2009 Cédric Fiévet (25) uit Brussel vertegenwoordigt België tijdens de Worldwide Mister Gay 2010-verkiezing in Oslo. Fiévet nam nog deel aan Mister Gay Belgium 2008. […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: