CD: Puppini Sisters – The Rise and Fall of Ruby Woo

Puppini SistersWhat’s old is new

Met die gedachte releasden de Puppini Sisters in 2006 hun debuut-album Betcha Bottom Dollar. Vorig jaar kwam de tweede plaat: ‘The rise and fall of Ruby Woo’ uit. En wat een plaat! Ik ontdekte de dames via Mick en Wout’s blog. Denk swingin’ thirties and fourties, Andrews Sisters, Vaudeville en veel Jazz. Een gouden combinatie die aantoont dat oude muziek nog steeds werkt.

Andrew Sisters

Dat ze hun kaas gehaald hebben bij de beroemde Andrews Sisters is overduidelijk. Ze coveren op hun plaat o.a. It don’t mean a thing en Don’t sit under the apple tree. En dat doen ze goed: hoewel ze trouw blijven aan het genre geven ze de nummers een persoonlijke toets mee.

Hedendaagse nummers in een du-wop jasje

Net zoals in hun debuutalbum vinden we ook enkele hedendaagse covers terug. Zo geven ze Beyoncé’s Crazy in love een erg verassende en geslaagde wending. Van de disco-topper Could it be magic maken ze dan weer een mooie ballad die blijft hangen. Verder moeten ook The Bangles er aan geloven: Wall like an Egyptian krijgt een zwoel Jazzie jasje.

Nieuw materiaal

Naast de leuke covers vinden we ook nieuw materiaal op de plaat. And she sang is veruit het beste nieuw liedje: met onvervalste melancholie in de stem brengen de zusjes deze treurzang. Met It’s not over mengen ze inventieve teksten, een geweldige melodie met big band – ensemble: een erg geslaagde mix. Kortom de Puppini Sisters zijn een aangename verassing!

score: 8 op 10

Walk like an Egyptian

Jilted

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: