Cirque du soleil: Varekai

Magisch en meeslepend

De eerste keer naar het wereldberoemde Cirque du soleil! Vol verwachting en met grote ogen als een klein kind treden we de gigantische tent binnen. De voorstelling Varekai, wat staat voor ‘waar dan ook’ in het Romani, is voor de eerste keer in België nadat ze in 2002 in première ging. Varekai gaat terug naar de roots op een eigenzinnige en fascinerende manier.

Gevallen engel

Het verhaal begint als Icarus uit de hemel valt in een zigeunerfamilie. De opener van de show is onmiddelijk een schot in de roos: de bloedmooie Icarus laat de meest ingewikkelde acrobatiën zien met behulp van een groot net. Langzaam komt het bos tot leven en kruipen creaturen in alle kleuren van het spectrum op de grond en in de bomen.

Atherton TwinsPerfecte tweeling

De acts worden op betoverende wijze en live aan elkaar gezongen door twee loepzuivere stemmen. Een van de allermooiste performances word gebracht door de gestroomlijnde Atherton broers. Ze versmelten tot één in hun acrobatie en het geheel voelt erg romantisch en onaards aan. De bezoekers kijken ademloos en vol verstomming toe.

Leeftijd speelt geen rol

Het tweede deel van de show voert het tempo duidelijk op en vuurt het ene na het andere hoogtepunt af op het publiek. Van de glij-act tot de piepjonge chinese acrobaten, je krijgt er maar niet genoeg van. De kinderen zijn amper 12 jaar en voeren verbazingwekkende stunts op.

Geheimen en mysterie

Akkoord, de Cirque is niet goedkoop maar je krijgt het gevoel deel uit te maken van een abstracte en unieke wereld. Deze artiesten stellen hun leven 200% ten dienste van hun show en dat merk je. Wij kijken alvast rijkhalzend uit naar de volgende show en zijn adept voor het leven. De show werd tweemaal verlengt, snel boeken is de boodschap!

Meer Cirque

Officiële site
Cirque Tribune

Video’s

De vlucht van Icarus

De Atherton broers in Aerial Straps

De jonge chinezen in Water Meteors

8 Reacties

  1. Het was magnifiek. Choreografie, stunts, kostuums… allemaal ingenieus en goed uitgevoerd.

  2. Ik ben er nooit aan toe gekomen om eens te bezoeken, toch snel eens doen.

  3. Wij hebben onze tickets voor begin december al een heel eind klaarliggen… We kijken er nu nóg meer naar uit!

  4. Mick, je moet het minstens één keer gezien hebben 🙂

  5. En ik heb nog even research gedaan: van de tweelingsbroers is Kevin homo en helaas… getrouwd. De andere is hetero en single 😦

  6. Can’t have it all 😛

  7. Er heeft één persoon afgezegd voor de voorstelling van 2 december (13u), dus wij hebben nog één kaart te koop voor de liefhebber.

  8. […] Cirque du soleil: Varekai […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: