Sinksenfoor 2008: Désiré De Lille

Zoals B&B terecht stelden, kent iedere Antwerpenaar, Luikenaar en Rijselaar wel Désiré De Lille. DDL is vooral bekend om zijn Lacquemants, een plakkerige wafel met een soort confituur erin en veel stroop erbij. Elk jaar tijdens de Sinksenfoor kan je Désiré De Lille terugvinden op de Zuiderdokken. Maar het hele jaar door is DDL ook open in de Schrijnwerkersstraat 14-18, aan de Wilde Zee.

Na een voormiddagje shopping willen we wat energie opslaan. We willen buiten zitten en vinden een stekje in de tuin van DDL.

In plaats van een zoetigheid te kiezen (ik eet enkel Lacquemants tijdens de Sinksenfoor) nemen we enkel iets zouts. Een lasagne, een broccolisoepje en een smos kaas en hesp, en ik een Normandische pannenkoek ‘Désiré De Lille’. Die bestaat uit hespblokjes in bechamelsaus. Niet bijster origineel. Mocht je niet weten wat kiezen, dan vind je foto’s van de gerechten op de kaart.

Het eten is niet slecht, maar geen haute cuisine. Niet dat we dat verwachtten. De bediening was gezien het volk vrij snel en de rekening zeker verteerbaar. We betaalden er ongeveer tien euro per persoon.

Een 6/10. Leuk als je buiten wil eten of niet kan weerstaan aan Lacquemant, anders niet echt een aanrader.

Désiré De Lille
Schrijnwerkersstraat 14-18
2000 Antwerpen
Tel: 03 233 62 26

Sinksenfoor 2008
Open van 10 mei tot 22 juni
Tussen de Vlaamse en de Waalse Kaai, Antwerpen Zuid

Plaats een reactie