Ciné: Linkeroever

Vlaamse film op z’n best

Akkoord, de film is hevig gehyped en kreeg wel érg veel goede reviews. Maar geen zorg, het was allemaal terecht! De film is spannend van begin tot einde, het camerawerk erg mooi (geïnspireerd door Lynch) en de overwegend onbekende acteurs doen het beter dan de gemiddelde BV. Ook wel kudos voor Marilou Mermans in haar bijrolletje als zoete Bomma met een érg duister kantje.

Mysterie

De film is allerminst geschikt voor zwakke zieltjes met veel naakt (d’oh, ’t is een Vlaamse film), bloederige scène’s en dreigende sfeer. We leren Mieke kenneb, een jonge atlete, die gaat inwonen bij haar vriend. Door een blessure kan ze echter een tijd niet sporten en verveeld zich. Tot ze ontdekt dat de vorige huurdster verdwenen is…

Langzaam ontsluierd ze de geheimen van Linkeroever en belandt in een onstopbare neerwaartse spiraal. Niets is wat het lijkt, ook het echte Linkeroever niet. Ooit gebouwd als droomstad kent dit stadsdeel vooral negatieve commentaren. Donkere sektes, zwarte gaten en hekserij… je krijgt het allemaal voorgeschoteld.

Facts and fiction

De film speelt ook handig in op het feit dat het nieuwe Linkeroever gebouwd is op het oude karkas van St-Annastad. Net zoals andere Antwerpse stadselen werden de oude gewoon bedolven, verhoogd en opnieuw bebouwd. Wie het nog weet, kan ineens ook de link leggen met een seriemoordenaar die jaren geleden Linkeroever teisterde.

We gaan niet te veel mee verklappen, ga de film gewoon zien en huiver!

Emanuel

2 Reacties

  1. Nu heb je me wel nieuwsgierig gemaakt. 😐

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: