Londen anders: klassiekers

Wie Londen bezoekt kan niet naast de grootse monumenten kijken die elkaar in sneltempo opvolgen. Je kan uiteraard een rondgang met gids nemen (te voet of op een open dubeldekker). Een leukere en avontuurlijk manier om stad aan de Thames écht te leren kennen is de beroemde Tube. De lokale metro brengt je razendsnel naar echt elke plekje in Londen en de (verre) buitenwijken.

The Underground

De London Underground is niet van de goedkoopste maar als je een meerdagenpas of een bezoekerspas neemt, betaal je slechts een fractie van de gewonen prijzen. Reizende Jongeren t.e.m. 16 jaar reizen zelfs gratis! De metrolijnen worden aangeduid met namen een kleuren, zo kijk je best goed in welke halte je op een andere lijn kan overstappen. Je kan op voorhand een route uitstippelen, maar een echte globetrotter gaat natuurlijk op de wilde weg de buik van Londen in.

Langs de Thames

Wat je zeker moet bezoeken zijn de London Bridge, je kan dan eveneens langs de Thames wandelen en genieten van het spectaculaire uitzicht en de architectuur. De kunstenaar Dalí is permanent gehuisvest nabij het reuzenrad in het County Hall museum, dat je al van ver ziet dankzij de bekende beeldhouwwerken die langs de rivier staan opgesteld. Vlak aan dat museum staat het London Eye, het controversiële reuzenrad dat je op een rit van een half uur de skyline laat zien.

From Green to the Queen

In Green Park kan je rustig wandelen, genieten van de zon op een ligstoel of een lekker terrasje doen. hier merk je trouwens dat ook de dieren aan het ritme van de stad zijn aangepast, de eekhoorntjes komen er gewoon uit je hand eten. Vanuit het park kan je rustig naar Buckingham Palace wandelen en de queen gaan aanbidden (hoewel ze meestal in Windsor zit).

Stoute bewakers

De Scots Guards, met berenmutsen, kan je helaas niet van dichtbij bekijken maar de bewakers van de koninklijke cavalerie zijn des te dichter te benaderen. Ze laten gewillig hun foto met jou naast hen, we waarschuwen je wel voor enkele knappe exemplaren in sexy outfitjes die hard to get spelen. Enkele Scots Guards kwamen onlangs trouwens nog in het nieuws dankzij een klein schandaaltje

De stad die blijft verrassen

De stad heeft nog een resem aan geweldige monumenten en musea, je bezoekt haar dan ook best in enkele malen. Zo kan je rustig alle leuke plekjes van Londen ontdekken. De toeristische site helpt je alvast een heel stuk verder om je reis te plannen.

Morgen: Windsor

4 Reacties

  1. “Mind the gap” “Doors are closing”

    I really like the “Underground”. (Tube)

    😉

  2. Alsjeblieft, het beroemde bord en t-shirtafbeelding 😉

  3. Mind the gap between the train and the platform!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: