Uitgetest: Gillette Fusion Power

Met zo’n blitse naam en zoveel beloftes besloot ik dit overgehypet product eens te testen. Gillette weet zijn producten wel goed te promoten met zowat alle reclame die mogelijk is. Minder is wel de kostprijs, de scheerkoppen kosten zowat het dubbele van zijn voorganger Mach 3!

De Fusion Power belooft minder irritatie door het comfort van vijf mesjes. Deze staan dichter opeen om de druk op je huid te verminderen. Daarnaast bevat het toestel nu ook een soort rubberen kussen, dat de baard voorbereid op het betere scheerwerk. De afwerking wordt dan weer verzorgt door de Lubrastrip. Dit is het blauwe randje dat afbleekt naarmate je het meer gebruikt. Naast een indicatieve functie bevat het ook vitaminen en aloë vera-extracten.

Aan de achterkant van de scheerkop vind je ook een extra mesje voor het fijnere werk: sikjes, bakkebaarden, … De vibrerende functie kennen we nog van de Mach 3 M3 Power, dit zorgt ervoor dat de haartjes recht komen te staan, voor een makkelijkere scheerbeurt. Verdere promotie wordt gemaakt met een stevige handgrip en een batterij-indicator.

Tijdens het scheren merken we dat de mesjes inderdaad makkelijk over je huid glijden, alsof ze erover zweven. Aangezien ik een nogal dichte en ruwe baardgroei heb, is dit een opluchting. Het resultaat mag er dan ook wezen, lekker glad en zacht, en zelfs kortere haartjes dan bij de Mach 3. We testen het toestel volkomen positief. Het enige minpunt blijft toch nog wel de kostprijs, willen we hiervoor echt quasi het dubbele betalen? Misschien toch nog even wachten tot de prijs van de scheerkoppen daalt. De Gillette Fusion is verkrijgbaar in een power en een gewone versie. Hieronder vind je de prijzen van de Colruyt ter vergelijking.

Gillette Fusion Power 4 stuks € 17,71 (4,43 per stuk)
Gillette Mach 3 Power 8 stuks € 24,30 (3,04 per stuk)

Gillette Fusion 8 stuks € 29,09 (3,60 per stuk)
Gillette Mach 3 12 stuks € 26,65 (2,22 per stuk)

11 Reacties

 1. Hoi,

  Ik blijf toch bij de Mach 3 Power, vind de Fusions iets te duur.

 2. Hoi, Gilette fusion power gekregen op vaderdag, voorheen altijd geschoren met de Mach3. Ondertussen heb ik mij 4x geschoren met dit systeem en 4x mijn huid opengehaald! Met de Mach3 heb ik nog nooit mijn huid opengehaald, dus ik ga maar weer nieuwe mesjes halen voor de Mach3 en de fusion in de prullenbak gooien. Helaas kan ik niet klagen op de site van Gilette!

 3. Na het scheren met de fusion, zijn mijn stoppels echt gigantisch ”scherp”, normaal had ik altijd lekker zachte haartjes, die terug kwamen. Maar nu 2 dagen na het scheren durf ik amper meer over mijn gezicht te wrijven 😛

  En met de mach 3 heb ik me echter nooit opengehaald, eerste scheerbeurt met de fusion en ik krijg het voor mekaar . Ik probeer het nog 1x en als ik dan nog niet tevreden ben stap ik lekker terug naar de mach serie.

 4. Hoi Stephan

  Ik merk ook dat mijn stoppels anders aanvoelen en de baard ook voller lijkt (wat persoonlijk niet zo slecht was voor mij, aangezien ik nogal al een onregelmatige baardgroei had).

  Maar als je zachtere en makkelijker scheerbare stoppels wil, kan ik je een prodcutje aanraden van Clarins. Nl. Rêves d’Homme, het is nogal vettig maar werkt vrij effectief na enkele weken, een ander voordeel is dat het ook de baardgroei vertraagt. Je doet het voor het slapengaan op. (tip: koop het in Ici Paris met een klantenkaart, dat schilt toch al direkt enkele eurotjes)

  Wat je ook kan doen om je stoppels korter te scheren is voor je scheerbeurt douchen en goed scrubben, makkelijk en zeer effectief.

 5. Mmmm, ik gebruik nu enkele weken al de Fusion, en zó veel verschil merk ik niet.

  Hoewel, mijn scheerbeurt gaat wel wat langer mee…

 6. Op dit moment gebruik ik de fusion power. Helemaal TOP!!
  Ideaal om het 5e mesje voor de bakkebaarden te gebruiken.

 7. Aan iedereen die last heeft van huidirritatie na het scheren:
  Het beste is om nat te scheren.

  1. Huid nat maken met warm water.
  2. Insmeren met scheerschuim/scheergel/scheerolie.
  3. Scheren. (wangen eerst, dan hals en vervolgens rond de mond, maar in de regel waar jij het gevoeligste bent voor irritatie als laatste, wanneer de schuim of gel goed z’n werk heeft gedaan)
  4. Wassen met lauw water.
  5. Insmeren.

  Zonder deze te behandelen met zoiets als bodylotion zal het schraal en
  uitgedroogd aan voelen. Insmeren met de juiste middelen zorgt er voor dat
  het vochtgehalte weer op peil wordt gebracht en de huid snel heelt.
  Doordat de huid zo soepeler blijft heb je ook minder last van ingegroeide
  haren.

  De scheermesjes van Gillette en Wilkinson Sword kun je goedkoop kopen bij http://www.ShaveSavings.com

 8. Hallo,

  Met dat huid irritatie, dit heb ik eens gehad nadat ik een braun scheer apparaat had gebruikt met nieuwe onderdelen.
  Volgens mij komt het gewoon omdat je huid niet nat is zoals JVB schrijft.
  Vandaag ga ik fusion gebruiken met of zonder power dat zie ik dan wel.
  Ik ga er gewoon van uit dat zelfs wegwerp scheermesjes te doen zijn als je het gewoon aanpakt.
  Maar ja natuurlijk zijn de mesjes van Gillete zeker goed.

 9. Voor mij een topproduct voor nat scheren.Nu bijna twee maanden in gebruik en spiegelglad.Vraag mij alleen af waar die indicatie voor gebruik zit waar sommigen het over hebben.

 10. Eddy E. , daar heb ik nog geen ervaring mee , want ik heb de fusion nog nooit geprobeerd , maar wil dat wel eens doen , ik veronderstel dat de fusion goed is .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: