Yasmine (Hilde Rens) pleegt zelfmoord

Hilde Rens, beter bekend als Yasmine, heeft vandaag zelfmoord gepleegd. De laatste tijd had ze het door haar echtscheiding moeilijk en was ze opvallend vermagerd. De openlijk lesbische zangeres en presentatrice was een waar holebi-icoon.

Yasmine (37) is overleden

Zangeres en televisiepresentatrice Yasmine is overleden. Yasmine, die in het echte leven Hilde Rens heette, was 37 jaar.

Yasmine is bekend als presentatrice van het showbizzprogramma “De rode loper” en van “Zo is er maar één”, een show waarin het Nederlandstalige lied centraal stond.

Ze was ook zelf zangeres en is bekend van nummers als “Vraag me niet waarom” en “Porselein”. Ze toerde ook met een theatershow rond liedjes van Leonard Cohen.

De zangeres was zes jaar getrouwd met Marianne Dupon, de winnares van de eerste editie van “De mol”. Ze kregen samen een dochter. In april kwam er een einde aan het huwelijk.

Daarvoor had Yamine een relatie met Alexandra Potvin. In 2003 was Hilde de eerste BV-lesbo die trouwde.

De VRT is zwaar aangeslagen door het nieuws. Op de website van de Rode Loper staat al een reactie op het overlijden van Yasmine.

Hilde – want zo noemden wij haar – was een gewaardeerde, enthousiaste en sympathieke collega. Wij betreuren haar overlijden heel erg en zullen haar heel hard missen. Bij deze bieden we haar familie onze innige deelneming aan.

Als eerbetoon aan de presentatrice wordt vanavond een fragment uit van haar laatste theatershow uitgezonden.

212 Reacties

 1. verschrikkelijk nieuws.
  had nog een heel leven voor zich.
  groot verlies voor zowel vrienden, familie als fans

  • zeg een verschrikkelijke nieuws zeg dat was een pracht van een vrouw ze had talent en sympatiek mooie stem enz we wensen iedereen vrienden familie en kennissen en kinderen en partner een eenigedeelneming en we wensen iedereen veel sterkte we zullen je echt missen yasmine in ons holebi wereldje maar je zit in ons hart verbonden vriendelijke groetjes

   • Aan iedereen die jasmien graag heeft gezien,veel sterkte met dit grote verlies..

 2. Vind het vreselijk. Nog zo jong en een hele mooie stem. Mijn deelneming voor haar familie en vrienden.

 3. een groot verlies voor en klein land
  rust in vrede yasmine

 4. ik hoorde het net in de auto op de radio , ben met verstomming geslagen . Echt jammer zoiets …..

 5. Hoe m’n personen tot de dood in viseert, gewoon walgelijk ❗
  Denk maar aan Lady Di

 6. ‘k heb haar eens ontmoet toen ze en appartement verhuurde. Supervriendelijke mens. Weet niet wat te zeggen. Ik ben er echt van aangedaan.

  Veel sterkte aan iedereen die haar liefhad/heeft.

  Kus

 7. Ik ben ook verbaasd hierdoor.
  Heeft niemand dit zien aankomen?
  Vorige maand zag ik ze nog in het echt. Echt jammer! Goede omroepster, goede zangeres en doe maar door!

 8. Ik hoorde het net. Ik vind het verschrikkelijk, zo’n levenslustig persoon die ons verlaten heeft, ik zal haar mooie zwoele stem missen.
  Ik wil haar familie en dicht vrienden ook mijn deelnemening overmaken.
  Ik wens jullie allemaal het beste, veel sterkte in deze donkere periode.

 9. Heb ook het tragische nieuws gehoord op de radio bij het huiswaarts keren na mijn dagtaak.Was zeer geschrokken en tegelijk ontroerd erdoor.Klassevrouw….Zo zal ze me altijd bijblijven.

 10. Ben ongelooflijk geschrokken … ik ben zwaae onder de indruk…Jammer

 11. Al moet ik toegeven dat ik geen fan fan van haar was, maar ik vond haar wel een goede zangeres, presentatrice en ik ben een deel met haar muziek opgegroeit. Ik had dit totaal niet zien aankomen en zeker niet op de manier waarom. Ik vind het jammer, want belgie verliest hierdoor een van de mensen die belgie op de kaart hebben gezet. Ik wens haar familie, vrienden,fans en kenissen veel sterkte en hoop dat ze in vrede kan rusten.

  Innige deelneming.

  Kaat

  Ps: Ik zal haar nooit vergeten!

  • Hoe kan je jezelf verlossen van ongewenste emoties.
   Zefdoding is het gemeest dat je kan dun.
   Ik heb er geen ander woord voor

   • André,

    Ik weet niet of je dit kunt begrijpen (aan je spelling te zien ben je niet van de snuggerste), maar zelfdoding heeft niets te zien met “gemeen zijn”. Wij, en zeker ook jij niet, kunnen niet oordelen over de morele waarde van Yasmine’s zelfmoord. Heb dan tenminste het respect dat dan ook niet te doen. En vergeet ook niet: zoals Yasmine worden er niet veel geboren. Ze was écht een “grote dame”.

 12. Dit komt heel zwaar aan … ik wil hierbij de familie en vrienden en fans veel sterkte toewensen. Je bent een prachtig mens! Vergeet dat nooit!

  Ingrid

 13. … slaapwel meiske… 😥

 14. […] Terwijl duizenden mensen geschokt zijn om de zelfdoding van zangeres, presentatrice en holebi-icoon Yasmine (Hilde Rens), betekent haar overlijden ook meteen dat ze een echte diva, een echt icoon […]

 15. vind het echt jammer ik heb ze jaren geleden
  eens in het echt gezien een lieve
  vrouw
  spijtig we zullen haar missen op de tv
  veel sterkte voor de familie en vrienden

 16. Zeer jammer,ze laat alles achter,
  belgië hield van haar

  slaapzacht yasmine x

 17. Ik heb het verschrikkelijke nieuws net vernomen. Ik voel me misselijk als ik eraan denk. Zo’n mooie vrouw met zo’n mooie stem en prachtige lach. Ik zal haar nooit vergeten. Mijn eerste reactie was: ik hoop dat ze zich vergist hebben. Maar Yasmientje toch. Hopelijk ben je waar je nu bent wel gelukkig.

 18. Jasmine, je beslissing zal wel heel overwogen zijn. Ik kan me moeilijk voorstellen hoe je gevoelens zo diep gekwetst en geraakt waren; Ik vind het spijtig dat je geen andere uitweg meer zag maar ik kan die ergens wel begrijpen. Jasmine, meid, ik wens je oprecht de rust die je zo graag wou en ik vind het een groot verlies dat je bent heengegaan. Rust zacht lieve schat en waak over ons !!

 19. Niet te geloven: Yasmine/Hilde, Ik had iets met jou gemeen, mijn naam, mijn geboortejaar en lang geleden ook een paar vrienden.Het is echt niet te geloven,dat jij dit hebt gedaan.Maar als je voor iets koos dan ging je er ook altijd voor.Je zag geen uitweg meer, ik hoop dat je rust hebt nu, en we ontmoeten elkaar misschien ooit nog eens.Mijn innige deelneming aan iedereen die Hilde in zijn hart draagt.
  Dario & Hilde

 20. Hoe egoïst kun je zijn om je fans achter te laten in door zelfmoord… en dat de mensen het dan nog zó zielig vinden ook! er sterven zo’n 2000 mensen per jaar door zelfmoord en we zouden aan een beroemde geit nog wat aandacht moeten geven???

  ze zal gemist worden maar niet door mij…

  • Als je zo reageert ben je ofwel heeeeeeeeeeel dom of heb je geen hart maar een baksteen.We zullen het maar bij het eerste houden zeker

  • 001, graag een beetje respect. En gebruik in ’t vervolg je IQ niet als naam

  • Geef mensen die rouwen een kans om dit te doen op hun eigen manier! Ben je niet akkoord, zeg dan niets… Toon gewoon een beetje respect

  • deze reactie is echt walgelijk !!!…schaam u

   RIP H.R.

   • schaamt uzelf geit, en alle andere die commentaar geven en nu op hun achterste poten gaan staan omdat er 1 persoon is die ’s iets anders durft te zeggen.

    Elke dag sterven er zoveel mensen aan veel ergere misdaden en bekommernissen dan het leven van een BV in Vlaanderen, elk jaar > 2000 zelfmoorden in Belgie alleen, een van de hoogste in Europa..

    maar nu zit iedereen oh zo melijwekkend te doen, ‘k durf wedden da niemand van ulder dan maar ook 1 cd of ooit ’s naar een optreden van haar is geweest, echt idioten de meeste van jullie, gtfo

  • Ze zal niet gemist worden door jou?

   Ik denk dat toen Yasmine nog onder ons was geen behoefte had om zo iemand als jij te ontmoeten, laat staan te kennen, Waarschijnlijk ben je te dom om zoiets te begrijpen, Je openbaart je mening zonder dat je weet waarover je praat, zielig hoor!

   Uit de grond van mijn hart wens ik je een zware depressie toe of neen, beter toch maar niet, ik wil dit je directe omgeving niet aandoen maar probeer je simpel breintje eens tot enige empathie aan te zetten door je trachten in te leven in het voor Hilde Rens “UITZICHTLOZE” geworden leven.

   Ik wens al haar familie, vrienden en fans sterkte toe!
   Ik was ook geen fan van Yasmine, ben ik trouwens van niemand, maar dat neemt niet weg dat ze mijn sympathie had.

   Yasmine, we zullen je missen op TV!
   Jos

   • Jos,

    Ik snap ergens waar ge naartoe wilt…maar het is compleet misplaatst… Uw uiting hier is ronduit degoutant en getuigt van weinig empathie in je hart. als je het niet zo hoog op hebt met BV’s in’t algemeen…snap ik…ik kan er ook moeilijk inkomen. Maar in een moeilijk moment zoals dit, hou dan je bek als je niets ondersteunend of vriendelijks te zeggen hebt. Mensen pijn doen is makkelijk. En uw gedrag doet mij vermoeden dat u wel eens evenzeer (psychiatrische) hulp nodig kunt hebben dan mensen die met zelfmoord neigingen rond lopen. Waarschijnlijk zult u als reply op dit bericht mij ook wel uitkafferen, u doet maar wat u niet laten kan, maar wederom bewijst u daar dan mee dat u niet al te veel (emotionele) intelligentie bezit.
    Jos…om het in t’ engels te zeggen… i pitty you…and all those with that kind of attitude…
    Be happy for a change!

   • Jos…onderstaand bericht is niet aan jou gericht!!!
    maar aan 001& Agaetis!!!
    sorry voor het misverstand.
    peace

   • bovenstaand bericht!!!!

  • als het je echt niks doet,wat zit je hier dan commentaar te geven.
   het is normaal als je beroemd bent, dat dat meer aandacht krijgt dan een niet-bv,
   maar blijkbaar zijn er ook minder slimme mensen die die dat niet weten.

   • ik vraag mij echt af wat hetgeen jullie hier vertellen met intelligentie te maken heeft?
    (zo te lezen niet veel 🙂
    rust zacht Jasmine!

  • Wat een hard iemand , dat er zo nog mensen bestaan begrijp ik niet.
   yasmine kan ik wel begrijpen want zoiets doe je, als je geen uitkomst meer vind , net als mijn zoon.
   Mijn deelneming aan de familie

  • Ik kots van uw reactie, egoïstisch kalf; een beetje respect is op zijn minst geplaatst. Hoop dat ze spuwen op uw graf, ge zult het wss nog tof vinden ook zeker als laatste eerbetoon?;-)

  • hoe kan je zo hard zijn ? heb jij wel ee hart en gevoel ik denk eerder een baksteen zeg nooit nooit jij kan ook nog zelfmoord plegen ! en geit ? Die horen op grasveld ! wie denkt wel dat u bent de koning je hoort niet thuis in de maatschappij ben ik dan ook een geit om dat ik lesbo ben . JE BENT EEN PERSOON ZONDER HART EN GEVOEL
   INGRID DEPOZZOLO

  • OEI
   zo veel POSITIEVE reacties….
   bij deze wil ik zeggen dat het mij spijt,

   Het spijt mij dat ik op deze forum mijn mening heb weergegeven in een negatieve manier.

   Tot een volgende keer.
   btw Michael Jackson is dood… WEER zo’n ziellig geval, zo gezegd een hartinfarct, gewoon een verzwegen drugsdood die zielig moet overkomen zodat mensen zijn plaatjes gaan kopen enzo en zeg nu niet dat hij vroeg dood is; want hij verdient het. Waarom herrinert niemand het dat hij een kinderverkrachtende pedofiel is… btw mijn ouders stierven veel vroeger dus F**K off met jullie zieligheid
   THX voor Agaetis omdat je slimmer bent dan de rest. En een eigen mening kunt uiten.

   • 001, wat een aantal bedroevende en kortzichtige reacties van jou. Dringend tijd om eens stil te staan bij jezelf denk ik zo.

   • Iedereen mag zijn mening uiten ,maar een mening kan op heel veel verschillende manieren gezegd worden. Het is niet omdat jouw mening bol staat van de scheldwoorden, agressiviteit en pijn dat ze daarom belangrijker is, het zegt alleen veel over de manier waarop je in het leven staat en als je bewust op deze manier in het leven wil staan , heb jij dat recht er toe, De vraag is of het een bewuste keuze is….en dan moet je ook zo volwassen kunnen zijn , wanneer anderen laten blijken dat er gepastere en respectvollere manieren zijn om je mening kenbaar te maken.

  • Ja, wat voor een onmens ben je toch als je niet aan je fans denkt??!! Zijt gij niet beschaamd om zo’n praat nog te durven neertypen!! Dat er velen zijn die zelfmoord niet snappen, ok – kan ik inkomen! Respecteer een ander zijn keuze, wat je ook van die keuze vindt!! Hopelijk zal jij nooit zo diep zitten – het is alleen door onwetendheid dat je zo larie en apekool verkoopt!!

   • Inderdaad Sophie, dit is inderdaad beschamende praat, van een heel onvolwassen persoontje, moet nog heel hard groeien, later zal ze het beter begrijpen.

  • Het beste wat je kan doen is zo iemand negeren.
   Nu heeft die persoon (001)wat hij wou.!!!
   Aandacht ………..terwijl het hier toch om Yasmine gaat.

   Mijn vriendin pleegde zelfmoord 8 jaar geleden.
   op haar begrafenis speelde ze liedjes Van Yasmine.

   Voel me hier heel droef en geschokt door.

   aan de familie mijn oprechte deelneming.

   • Sterkte Lientje, ook voor jou.. Deze gebeurtenis brengt vast ongewild heel wat pijnlijke herinneringen voor jou naar boven..

  • 001, wel knap om ego-isme in dezelfde zin te gebruiken als verwijt, en daarna binnen diezelfde zin ego-isme te uiten in uw ergernis omwille van de aandacht. Jaren geleden sprak ik eens zo’n tien minuten met Hilde, gewoon over werk en leven, en het was een heel innemende vrouw, en bescheiden. Maar inderdaad, er gebeuren teveel zelfmoorden in dit landje.

  • Gevoelloze LUL

  • wat een taal!
   … soms ik het toch zo simpel om mensen op stang te jagen.
   maar ja we wijken af

   ik ben tegen zelfmoord en laat het hier gewoon blijken misschien op een foute manier maar we hebben er toch even over gepraat, of niet soms?

  • wat een arrogante, ongevoelige zak ben jij zeg

  • 001 ik heb medelijden met je, als je zulke uitlatingen doet,heb je er echt helemaal niets van begrepen! ja er sterven dagelijks mensen op allerlei manieren en op welke manier ook , elke mens verdient respect. Maar Yasmine was nu eenmaal een mediafiguur ,een klassevolle dame, een dame met ziels veel pijn die geen andere weg zag en dit heeft enorm veel mensen in hun wezen geraakt , ook jou want anders zou je er totaal niet op reageren. Ik wens de familie en vrienden veel sterkte en liefde toe ook aan jou 001 want ik denk dat jij dit ook nodig hebt aan je reactie te lezen!

  • How low can you go!

  • Jou gaan we ook niet missen hoor
   zal een verademing zijn dan voor ons
   Vergeet je geld niet aftehalen in het OCMW marginaal persoon

  • Uw mail betuigd van weinig respect tegenover Yasmine, haar familie en al die mensen ver of dicht bij haar.
   Een beetje menselijkheid is hier ver te zoeken.

  • Suicide is man’s way of telling God, “You can’t fire me – I quit.”

   Life is like a movie, if you’ve sat through more than half of it and its sucked every second so far, it probably isn’t gonna get great right at the end and make it all worthwhile. None should blame you for walking out early.

   • 001 : laten we jou even analyseren….je ouders blijken dood te zijn, vermeld je ergens(was het mss ook zelfmoord??!)…dus is het bij je opvoeding,tijdens je jeugd,de verwerking ervan of whatever… zwaar de mist ingegaan met jou en ben je nu zo’n gefrustreerde die aan de dope zit en kraait om wat aandacht en denkt de interessante hier wat te komen uithangen, dat je zulke degoutante reacties neerschrijft!! Iedereen mag een andere mening hebben,maar een beetje respect is blijkbaar bij u niet aan de orde!! Het feit dat je al je naam niet durft neer te schrijven en een nummertje gebruikt,zegt al genoeg…had het dan beter ineens bij 1 “O” gehouden,dat omschrijft ineens wie of wat jij voor iemand blijkt te zijn in mijn ogen!!!
    PS: Wat men al niet doet voor een beetje aandacht hé OO1!!! Uit uw zinsbouw(zie 1e reactie 001)lijd ik af dat je me niet erg snugger lijkt …om maar niet te zeggen mss zelfs een buitenlander dus als je dan toch zo graag De Grote Jan komt uithangen…LEER DAN EERST SCHRIJVEN,begin daar al eens mee!!

    Sterkte aan familie,vrienden,nabestaanden….ik vind het erg jammer van je droevige keuze…helaas…RIP lieve meid

  • wat voor rectie is da nu waar zitten u gevoelen onder u voetzool

  • Is respect, voor de nabestaande U zelfs te veel, niemand is gediend met uw schrijven.

  • dit zijn woorden van een ( mens ) zonder hart .meer kan ik hier niet van zeggen

 21. zo’n onnozele commentaar kan je hier beter weglaten..;dit is niet de plaats

  • Inderdaad, commentaren van randdebielen worden het best (wie zou er om geven dat 001 zelfmoord pleegt, vraag ik me dan af?) weggelaten. Dan moeten we er zelfs geen seconde van ons leven tijd mee verliezen die walgelijke troep te lezen.

 22. lieve yasmine ,

  ik ben er niet goed van

  welterusten

 23. wat ben jij ongevoelig!!!!

 24. Tot ziens aan de andere kant Yasmine,het ga je goed.

 25. Tot ziens aan de andere kant Yasmine,het ga je goed.

 26. nu is het erg maar als het andere gewone mensen het doen zijn het ………..

  • dan is het ook heel erg maar we weten het gewoon niet dan dan blijft het in de vrienden en famillie kring en daar is het ook heel erg nu weet gewoon iedereen het omdat ze bekent was jammer dat we die mensen die met die gedachten zitten gewoon niet kunnen helpen das het spijtigste vind ik beroemd of niet ik vind het steeds jammer als mensen zo iets doen dan zeg ik bij mezelf verdomme had ik maar iets kunnen betekenen voor die mensen je weet nooit

 27. lieve yasmine,

  Met pijn in ons hart hebben we vandaag vernomen dat je genoeg pijn en verdriet hebt beleefd… Je hebt besloten het leven zo te laten… Verdorie je was een grote madame, een sterke vrouw met een imens gevoel… WE ZULLEN JE MISSEN !!!!! maar dragen je eeuwig mee in ons klein hartje ….

 28. lieve marianne, jij bent de allerlaatste geweest die met jasmine samenleefde, het moet je diep raken, ook al was je gescheiden… niemand kan beseffen wat het met je doet… ik wens je een sterk proces, laat alle negatieve reacties naast je, het zijn domme mensen die kritiek geven op dit overlijden, echt domme domme mensen

  • Marianne,

   Dit is verschrikkelijk nieuws. Ik ben nooit fan geweest van Jasmine maar hoorde haar muziek graag toen ik zo’n 13 jaar oud was. Verder zag ik haar ook wel graag presenteren. Iedereen is in schok en wij, mensen die ver van Jasmine staan, zullen ons leventje gewoon opnieuw hervatten.
   Maar voor jou en jullie dochter blijft het verdriet. Ik kan mij perfect voorstellen hoe je je nu voelt. De papa van mijn dochter is ook overleden toen ze pas anderhalf jaar was. En wij waren ook niet meer samen. Toch ben ik jaren mijn kluts kwijtgespeeld. Nu heb ik mijn leven hervat en bij jou en jullie dochter komt het ook goed. Zolang ze in gedachten blijft is zij niet overleden. Ze zal zeker over jullie waken.

   Veel sterkte aan de ganse familie, vrienden, collega’s, fans, enz…

 29. en jasmine, moge je rusten in vrede, je was een zalige madam, kus en tot laterrrr

 30. bedankt marianne dat je zo een prachtige vrouw hebt kunnen kapot maken van verdriet, je verdiend het niet om nog geliefd te worden, want je doet iedere keer toch die vrouw ontzettend veel pijn!!!!
  lieve yasmine blijf schiteren daarboven voor je dochter en alle mensen die je graag hebben gezien!! je bent een klasse vrouw

  • Annick,

   Schuld na een zelfdoding van je (ex-)partner vreet je kapot. En de dag dat marianne zou gaan geloven dat wat mensen als jij vertellen effectief zo zou zijn, dan denk ik dat het voor haar ook niet meer hoeft.

   Yasmine heeft die beslissing genomen en yasmine alleen heeft ze genomen. En dat recht had ze ook.

   Laat ons niet oordelen noch veroordelen, maar vooral een blijk geven van respect voor wie yasmine was…

  • Annick ,
   Ik hoop voor jou dat je nooit geconfronteerd wordt een schuldgevoel aan zelfdoding.Ik heb net hetzelfde meegemaakt als waar Marianne nu voorstaat en dit gevoel wens ik aan niemand toe. Ik heb voor mijn leven gekozen (anders was ik mee de dood ingegaan ) , mijn man ( of Yasmine ) hadden ook een keuze….en ze hebben zelf belsoten om een er einde aan te maken. Niemand is het waard om voor te sterven……..het lot beslist

  • Annick, iedere dag sneuvelen er relaties (heb jij nog nooit een relatie beëindigd?) en iedere dag worden er mensen gekwetst. Marianne heeft nooit gewild dat dit zo zou aflopen, het is dan ook absurd om haar ook maar enig verwijt te maken.
   En ja vast zal ze nu blijvend door het leven gaan met twijfels en schuldgevoelens.. Ik leef met haar mee.

  • Als je je in een relatie niet gelukkig voelt, moet je d’er mee stoppen. En als die ander dat niet kan plaatsen, pech. Of moet iedereen bij zijn partner blijven, bang dat ze zo’n daad zouden doen? Het ziet er naar uit, dat je nog ni veel levenservaring hebt.

  • geef a u b niet anderen de schuld bij een zelfmoord .hoe geliefd ze ook was , het was haar eigen beslissing

 31. Ik wens alle familieleden, vrienden en anderen die jasmine liefhadden veel sterkte toe. Ik had ook liever gehad dat ze een andere uitweg had gekozen maar tenslotte was het haar leven.En aan die ongeletterde boer van een 001: ik hoop dat de mensen jou met zo weinig respect behandelen als jij met je medemens doet! Al eens van het woord opvoeding gehoord?

 32. Hilde, we hielden van je en doen dat nog steeds.

 33. Vind het gewoon verschrikkelijk en zekers voor haar familie en lief dochtertje. Maar denk vooral aan de mooie momenten met haar,dat verzacht de pijn van dit verlies dan toch een beetje. Ik wens jullie dan ook heel veel sterkte toe in deze moeilijke dagen.
  En voor Jasmine, rust zacht

 34. je mag meeleven en meeleven… maar bedenk inderdaad dat haar BV schap ervoor zorgt dat we hier nu bij stilstaan. (en mss spijtig genoeg niet bij al die andere die er ook in “slagen” zo uit het leven te stappen)
  ook marianne steun betuigen…. ik kan het begrijpen.
  maar bedenk effe heel rationeel ook wel dat ZIJ en haar “ontrouw” voor HILDE DE REDEN is geweest dat wij hier allemaal verdrietig zijn.
  mijn steun gaat uit naar haar familie en haar familie alleen; zij zijn hun dochter, zus.,nichtje……kwijt
  kwijt voor altijd.

  mijn deelneming

 35. heel erg fijne reactie martine,

 36. lieve mensen, hou alsjeblieft op met deze hypocrisie en de schuld op de andere te steken, hou daar alsjeblieft mee op want ik word er misselijk van, wat er tussen marianne en hilde gebeurd is, gaat hen alleen aan… Was je erbij? bij hun misverstanden? laat me het dan weten…

  • Eva, je hebt groot gelijk. De 2 mensen in een relatie kennen de waarheid en niemand anders. Ik ben er trouwens zeker van dat niemand wil dat iemand zich van het leven beroofd. Ook Marianne niet. En door met modder te gooien,verander je niets aan de feiten.

  • Dit vindt ik nu eens de juiste woorden se, toch iemand die ik geljk kan geven. Watt een laster lees je hier allemaal zeg, net een roddelboekske.

 37. Marianne, Iemand verliezen die je graag ziet is hard maar diegene die je graag ziet iemand anders graag zien zien is het aller ergste!!!! Hopelijk voel je nooit de pijn die zij door jou gevoeld moet hebben! Bedankt om ons iemand zo dierbaar te ontnemen!!! Was je maar nooit met je gezicht op tv geweest. We zullen haar allemaal heel hard missen. Haar wel

  • Boosheid lost niets op, en zeker zulke harde woorden naar iemand toe niet, hoe moet Marianne zich bij heel
   deze situatie voelen, denk daar eens aan. Hilde zou zeker niet willen dat Marianne de dupe wordt van haar
   vertrek naar de wereld hiernaast. Maar om dat te begrijpen moet men volwassen kunnen denken en zich ook zo kunnen gedragen. Wij vinden het allemaal heel jammer dat zij ons heeft achtergelaten, maar iemand hiervoor aanvallen heeft geen enkele zin. Hilde heeft die beslissing zelf genomen, hoe hard dat ook mag wezen.

  • Hoe is’t mogelijk, iemand anders de schuld geven!!
   als je je in een relatie niet gelukkig voelt, stop je ermee, en als die ander dat niet kan aanvaarden, PECH!!
   Marianne, moet zich niet schuldig voelen, voor het feit dat ze het ni aankon. Iedereen heeft recht om een beslissing te nemen, Marianne om haar relatie te stoppen, en zij om haar leven te stoppen. proper, ocharme die ouders!!

 38. wat moet yasmine eenzaam en ongelukkig geweest zijn………

  Van de mensen die ik gekend zijn en die uit het leven gestapt zijn was dat zij het leven niet meer de moeite waard vonden om er nog voor te leven .

  Spijtig voor deze prachtige vrouw met veel talenten

 39. yasmine,
  rust zacht lieve meid je hebt het de laatste tijd niet gemakkelijk gehad liefs van ons allemaal je was een hartverscheurende vrouw super rust in vrede

 40. dank je wel martine,
  je getuigt van maturiteit…
  Niemand wil dat er iemand uit het leven stapt,,,OOK ALS JE EEN FOUT HEBT GEMAAKT, niemand wil dat,
  en als je denkt, dat de andere dat moedwillig heeft gedaan????dan ben je echt een monster…

 41. Meiske,

  we zullen je missen e… je nooit vergeten

  groeten vinny

 42. wij zullen u missen

 43. het mooiste commentaar tot hiertoe… “ze heeft vlaanderen op de wereldkaart gezet” …. een dame zeer zeker… sterke stem, persoonlijkheid maar… vandaag weer een gewoon breekbaar meisje…

 44. zoals iedereen, een breekbaar mens, god waar moeien we ons toch mee, hallo vlaanderen…..
  hallo belgen, hallo wereldburgers,… even voeten op de grond… wie is er niet kwetsbaar??? laat de eerste macho en onoverwinnelijke zich melden…\

  • eva, niet duidelijk waar je naartoe wil …maar dat zal wel aan mij liggen. mensen zetten hier neer wat ze denken/voelen in relatie tot Yasmine. ….geen nood aan een of ander “statement”

 45. Je hebt zoveel gegeven,
  zoveel gedeeld,
  jouw mooie stem,
  jouw lach,
  jouw uitstraling,
  jouw gevoelens in tekst en lied.
  Kunstenaars voelen alles zo fijn aan,
  het mooie,
  het fijne,
  het kleine.
  Beschikken over zo’n bijzondere gevoeligheid,
  laat je ook de pijn en de onmacht sterker voelen.
  Wat er achter dat fijne mooie lachende gezicht aan pijn onmacht en verdriet verscholen zat,
  dat weet niemand niet.
  Wellicht was voor Hilde (Yasmine) de dood de enige weg naar rust die ze hier niet vinden kon.
  Het is zo moeilijk voor hen die achterblijven,
  de vragen,
  de onmacht,
  het gemis..
  Toch hoop ik voor allen die van haar hielden, met haar werkten of haar kenden ook die rust zullen vinden.
  De rust die Hilde (Yasmine) vandaag zocht in haar dood.
  Voor altijd blijft zij ons roeren, ontroeren.

 46. […] Het is onbegonnen werk om de talloze reacties op de zelfdoding van Yasmine. Op Facebook groeit een rouwgroep. Uit holebihoek en uit de media komen tal van geschokte, verraste […]

 47. Ik was zo verliefd op haar. Nu zie ik ook geen uitweg meer. Ik kan niet langer zonder haar. Ik vrees dat ik er nu ook moet mee stoppen…

  • Komaan Jessica , dat is toch al te gek. Het is niet omdat je idool zichzelf van het leven beroofd, dat jij dat ook moet doen… Yasmine was trouwens toch een slechte zangeres.

   • wat ongepast!
    @ Jessica: Rouw om haar, maar ga verder met je leven. Ze zou het niet gewild hebben dat je jezelf iets aandoet. Leg die verantwoordelijkheid nu niet bij haar.
    Zij mag geen aanleiding zijn.

  • dommerik

  • Dag Jessica
   De zelfdoding van Yasmine moet je heel erg aangegrepen hebben. Maar.. je hebt nog een heel leven voor je. Het zal veel tijd vergen om hier overheen te geraken. Maar jij bent hier nog niet klaar, jij hebt hier nog één en ander te verwezenlijken. Jij kunt Yasmines droom tot de jouwe maken en zelf een gezinnetje stichten. Je kunt nog zoveel doen..
   Zoek mensen om dit verdriet mee te delen, praat erover, schrijf erover (forum van WJNH bv.), en zorg dat je dit verdriet te boven komt. Maar vooral: geef jezelf ook de tijd om dit een plaats te geven.
   Sterkte, meid!

 48. sorry dak’ t zeg ze ma der hebbe der een hele hoop gelijk als ze zegge da ELKE PERSOON DIE ZELFMOORD PLEEGT aandacht verdient! ok ik begrijp da jullie het voor haar héél spijtig vinden!
  maar dan heb ik liever mijn mening!
  ik zou liever hebben dat zij dood bleef en de andere 1999 die in 2009 zelfmoord plegen leven dan dat die anderen dood zouden zijn en zij leefde,dus ze is niet heilig ofzo… ik begrijp wat ze deed maar dat is haar keuze en als je respect hebt dan moei je je niet met haar relatie of de andere redenen waarom ze zelfmoord pleegde! Geef haar familie een beetje privacy! voor je het weet staat er een hele troep volk bij die begrafenis en dat lijkt misschien fantastisch maar dit is zooo zwaar voor de familie,zij proberen gewoon te rouwen op hun manier! Het is precies of jullie iemand verheerlijken die net 100 mensen heeft gered en dat heeft moeten bekopen met haar leven! sorry hoor,maar trop is te veel en te veel is trop!

  • Het is inderdaad waar dat er vele mensen zijn die geen uitweg meer vinden en dat die ook aandacht verdienen. Maar die mensen zijn niet bekend. Het is normaal dat iemand die bekend is meer aandacht krijgt. En dat is misschien ook net goed. Dan staan de mensen misschien eens wat vaker stil bij deze problematiek. Het is erg dat er mensen zijn die geen uitweg meer vinden en zéker als ze daar met niemand over kunnen praten. Dat is misschien net het ergste.
   Toen ik in het middelbaar zat, had ik een vriendin die aan automutilatie deed, maar daar bleef het echter niet bij. Ik heb dan haar vertrouwen gewonnen en ben met de leerkrachten gaan praten; die hebben dan haar ouders verwittigd en zo heeft ze professionele hulp gekregen en ze leeft nu nog altijd en ze is erg gelukkig. Natuurlijk zal ze ook nog haar mindere dagjes hebben en, wanneer ze gekwetst wordt, dan zal ze het zeker ook erg moeilijk hebben, maar ze heeft geleerd om er beter mee te leren omgaan en alles een beetje beter leren relativeren. En ik ben er zeker van dat ze nooit meer aan zelfmoord zal denken. Niemand is het waard om je leven voor te beëindigen. Het is jammer dat Yasmine niemand had die ze kon vertrouwen, die haar kon helpen. Het is jammer dat ze geen andere uitweg zag. Het is jammer dat niemand dat opmerkte. Maar het feit dát niemand het opmerkte, toont net haar vastberadenheid, haar uitzichtloosheid, haar verloren gevecht.

   Yasmine, ik hoop dat je erg gelukkig bent, waar je nu bent. Jammer dat je geen andere uitweg zag, maar het is gebeurd; je hebt je beslissing genomen en ik hoop dat je je daar nog steeds in kunt vinden. Slaap zacht, Yasmine, dat verdien je.

   • Soms is het erg moeilijk om begrepen te worden.
    Proficiat je kon iemands vertrouwen winnen, maar evident is dat niet .
    Warme groeten.

 49. spijtig spijtig spijtig,

  Yasmine ken ik niet (toch niet persoonlijk)

  Zal niet oordelen, maar toch spijtig
  wordt het geen tijd dat iedereen soms wat liever voor elkaar wordt.

  Dan zouden al die tragedies mischien niet nodig zijn.
  Wat moet yasmine toch ongelukkig geweest zijn …..

  SPijtig dat er nergens een reddende engel was.

  Daarom aan iedereen , wees lief voor elkaar.

  Yasmine , een dikke kus, een dikke welgemeende knuffel,

  Hopelijks gaat het nu wat beter met je……..

  Vandaag wordt er véél over je verteld , maar ja ……, dat waait over.(bij de grote massa)

  Hopelijks verandert de grote massa , in het zien van zo’n problemen, zodoende kunnen zo’n tragedies vermeden worden.

  Weet dat na regen, altijd zonnenschijn komt.

  spijtig, spijtig, spijtig

 50. Ik ben geen onvoorwaaardelijke fan van Yasmine (dat ben ik van niemand maar wat goed is is goed), ik beschouw mezelf ook niet als “muziekkenner” maar als muziekliefhebber, en op dat gebied heeft Yasmine ons iets nagelaten (ik eigen mij niet het recht toe haar Hilde te noemen, ik heb haar nooit persoonlijk gekend) En het is waar dit gebeurt alle dagen en men schenkt er niet altijd evenveel aandacht aan, het is altijd iemands kind, vrouw, man, ouder… die ons verlaat! Maar bedenk dat achter iedere “BV” ook een mens schuilt en ja zij kiezen voor deze job en voor een publiek leven maar daarom zijn zij nog geen publiek eigendom!! Daarom wens ik ook alle familieleden en echte vrienden van harte alle sterkte en dat zij in alle rust en serinteit dit verlies mogen verwerken! Mariane, ik ken jullie relatie niet en dat hoeft ook niet, maar voor jou ook oprechte sterkte gewenst!

  Droevige groeten,

  Danny

 51. Mensen,

  bedankt voor al jullie medeleven, ik heb een klein videotje gemaakt met Yasmine’s beste momenten.. als je tijd hebt, kijk eens gerust, het duurt niet te lang en je kan daar ook je medeleven betuigen, bedankt!

  kopieer & plak, dank u nogmaals

 52. Een dame met een zeer sterke persoonlijkheid, massa’s talenten, erg professioneel en dan ook nog zo lief !

  Daar hoeft echt niet aan getwijfeld te worden.

  Gans Vlaanderen wordt enorm door haar overlijden getroffen. Dit laat niemand onberoerd.

  Je gaat heel erg gemist worden lieve Yasmine.

  Veel sterkte aan al die haar liefhadden.

 53. Ik kende Hilde via vrienden van mezelf, leuke warme en sympathieke vrouw. Ben echt volledig overdonderd… Hopelijk kan jij nu de rust vinden die je eigenlijk al lang zocht Hilde.x

 54. verneem dit trieste nieuws zonet op tv en raakt me diep
  mijn vriend en levensgezel , de man die mij heel graag zag en omgekeerd is 10maanden terug geheel onverwacht uit het leven gestapt op 38jarige leeftijd , gebeurd in ht buitenland , ver van mij vandaan , heeft telefonisch afscheid genomen met de laatste woorden ( ik hou enorm veel van jou) ik was machteloos , kon niks doen , zag mijn liefste twee weken later terug in belgie , gebalsemd en levenloos
  het is zwaar , heel zwaar , een groot verdriet die je blijft meedragen en vele onbeantwoorde vragen
  ben echt geschokt bij dit trieste overlijden nu ook weer van jasmine , alles komt weer boven
  weer een jong persoon die veel te vroeg gaat
  ik wens de familie , vrienden veel sterkte toe want
  die zal je broodnodig hebben , al weet ik uit ervaring
  dat iedereen er wel is als het pas gebeurd is
  maar nadien blijf je alleen met je verdriet
  iedereen leeft weer zijn leven en jij blijft eenzaam en alleen achter met je verdriet , zo ervaar ik dat toch

  • Carine ,
   Inderdaad dat alles weer naar boven komt nu dit in de media is verschenen, Ik heb het ook meegemaakt , vergeten doe je het nooit , het verdriet slijt wel met de jaren maar je sleept het mee voor de rest van je leven. Bij mij is het nu 4 jaar geleden ….soms voelt het alsof het pas gisteren is gebeurd.Maar het komt wel goed,je kan er niets aan veranderen maar wat je wel zelf kan veranderen is de manier waarop je ermee omgaat. Leef je leven zoals het komt , van dag tot dag en zie er het goede van in .En koester de mooie momenten !Alles in dit leven gebeurd met een reden , het is een harde levensles .En weet dat je er niet alleen voor staat . Knuffel

   • onze zus beroofde zich op de zelfde wijze van het leven .neen , vergeten doe je dit nooit .(zelfs nu na 50 jaar ) hebben we nog moeite om er over te spreken .

 55. Ik woon al bijna 10 jaar in Spanje maar via sateliet kijk ik natuurlijk nog steeds naar de Belgische televisie.

  Ik was vanavond dan ook erg geschokt en diep geraakt door het bericht van het overlijden van Yasmine.

  Ik ben zelf homo en Yasmine is voor velen onder ons een voorbeeld geweest en heeft ongetwijfeld de weg geëffend voor heel wat jongens en meisjes die niet de moed vonden uit de kast te komen.

  Ik vind het heel droevig dat zij de keuze heeft gemaakt eruit te stappen…zo’n lieve, knappe opgewekte dame…

  Wat er ook gebeurt is tussen Yasmine en haar ex Marjan vind ik wel dat Marjan niet als schuldige mag bestempeld worden. Niemand treft hier schuld…het is haar keuze en hoe droevig ook moeten we deze accepteren.

  Ik wens haar familie en vrienden heel veel sterkte.

  We zullen haar missen.

  Met erg droevige groeten,
  David

 56. Niemand heeft het recht om zichzelf te doden, ook Yasmine niet. Door zo uit het leven te stappen belaadt ze haar ex met een enorm schuldgevoel en haar ouders en omgeving met een gevoel dat ze onvoldoende gedaan hebben om haar te helpen. Ze heeft er zelf voor gekozen om uit het leven te stappen, in volle bewustzijn. maar haar omgeving had geen keuze en moeten het kruiske dragen. :-/

  • Soms is een keuze niet mogelijk. Soms is zelfdoding de enige keuze. Succes, een goede stem en waardering door collegas, dat maakt je nog niet gelukkig. Als iemand jou verlaat, dat kan je stoppen laten doorslaan,Het gaat niet alleen om liefdesverdriet maar over je toekomst en dromen. Over iets waar jezelf voor vecht en als alles waarvoor je vecht wegvalt nu ja, probeer het eens….

 57. Lieve Yasmine,
  Er is jammer genoeg geen weg terug.
  Bedankt voor wie je was, je zal er altijd zijn.
  Ooit zien we elkaar terug.
  Liefs.

 58. Lieve Yasmine,
  Er is jammer genoeg geen weg terug.
  Het blijft om ’t even waarom
  een reden is er altijd…
  Wat je diep kwetst
  vergeet je nooit
  Ik hou je warm in mijn gedachten
  en leef mee
  met jouw familie en vrienden
  ik leef mee met Marianne
  en jullie dochtertje
  Sterkte voor elkeen.

  Bedankt voor wie je was, je zal er altijd zijn.

  Liefs.

 59. Raar maar waar deze Donderdag 25/6/2009 is een dag om nooit meer te vergeten.Rust in vrede,zowel Michael Jackson als Yasmine!
  Ik heb dan ook een video filmpje gemaakt op youtube van onze zangeres Yasmine,en dit kan je op mijn nickname = VideoMoviesAccount gaan kijken.

 60. Ik heb zelden zo een lief warmhartig en mooie vrouw tegengekomen. Te gevoelig voor deze wereld, en vreselik dat niemand haar kon tegenhouden van haar wanhoopsdaad. Wat een lieve, mooie, zachte, slimme vrouw, ik draag je met me mee tot je laatste ademstoot, hoe treurig dat ik je pîjn niet een beetje kon lenigen

 61. […] Hilde Rens, beter bekend als Yasmine, hing zich op aan een boom bij het pleintje Doopput in Edegem, zo is nu […]

 62. hou je goed daarboven, en onthouw dat we je allemaal gaan missen

 63. Voor zelfdoding is veel moed nodig en veel, heel veel verdriet.
  Maar ook moet je egoïstisch genoeg zijn. Je houdt immers geen rekening met de gevoelens die je achterlaat bij anderen.
  Los van het jammere voorval, was die Yasmine toch een heel egocentrische en mysantrope (in de betekenis hier van mannenhater) persoonlijkheid.
  Ok, ze was BV.

  • Ze was geen mannenhater, ze had een speciaal karakter, evenveel egocentrisch als jij en ik. Het was iemand met het hart op de juiste plaats, dus schrijf je laster op een papiertje en gooi het in de vuilbak, waar het ook hoort.

   • Sandra,
    yasmine was een namaak-geëmancipeerd mens, die niks van mannen moest hebben. De frustraties dropen van haar teksten en uitspraken.
    Als je dat niet ziet, ben je wellicht een uit hetzelfde schuitje…

 64. Geen fan, maar veel bewondering voor wie ze was en wat en vooral hoe ze deed wat ze deed.
  Ze was een knappe, sterke, erg gevoelige en emotionele dame die ik graag beter had gekend.

  Spijtig heeft ze deze weg gekozen…. dat kunnen we enkel aanvaarden en respecteren.

  Het ga je goed, Hilde

 65. Spijtig,

  Je was een visje en een ratje, vreemde combinatie :
  laatst en eerst.

  Al is er ook veel moed voor nodig…

  Rust zacht en tot in een volgend leven.

 66. Verdriet,

  Wat verdriet allemaal met een mens kan doen.

  Zelfs met de beste zorgen en medeleven van mensen rondom je, toch ontroostbaar.

  Zelfs een opgewekte, moedige en straffe madam als Hilde/Yasmine moest zich overgeven.

  Veel sterkte aan familie & vrienden.

  Hou Hilde voor altijd in leven door jullie mooie herinneringen met haar dochtertje te delen nu maar ook later.

  Veel sterkte kleine Ella Louise.

  Rust zacht Hilde.

 67. vaarwel , even had ik het geluk u van dichtbij te kennen
  via het werk en dat heeft een grote indruk nagelaten .
  je was puur en pracht mens ,ik hoop dat waar je nu bent ,u de rust zal geven en gunnen waar je naar snakte
  heel veel sterkte voor al diegene die je lief hadden
  vooral je familie en niet te vergeten uw kleine spruit .
  rust zacht en wees nu eindelijk gelukkig , hilde

 68. Nooit gedacht beste Yasmine, dat je “definitieve stap” me zo zou beroeren. Ik ben geen “fan” en heb je nooit ontmoet. Maar je was een klasse verschijning met een grote persoonlijkheid die ik zeer waardeerde. Begrip kunnen we opbrengen, begrijpen is moeilijker. Yasmientje, ik weet het, niet alleen porcelein is breekbaar. Het ga je goed.

 69. tja, als je de ‘vrouw van je leven’ zo vaak alleen laat, dan moet je niet verrast zijn ze op een gegeven moment niet meer ‘thuis’
  te vinden…

 70. Dom… gewoon heel dom om het cadeau dat je kreeg bij je geboorte zomaar weg te smijten…

 71. probleem opgelost

 72. God zij met je. Dank om ons voor te vechten in onze andersgeaardheid. Je openheid kan mensen helpen inzien dat liefde verder reikt dan het geslacht. Het is moedig van je dat je reeds je 37ste leeftijd in dit vermoeiende leven hebt behaald.

  Ik hoop je begrafenis bij te kunnen wonen.

  Francesco.

 73. Niet te geloven dat Yasmine er niet meer is…
  Innige deelneming aan familie en vrienden

 74. Lieve Yasmine
  Ik kon het niet geloven maar versta het wel.Ik wens je de rust die je verdient en troost die je zocht maar aub…
  Stuur iets naar beneden een teken of wat …..Want ik had direct het gevoel hier volgen er nog en ….juist bericht gehad een hele lieve mooie jongen ex van ..
  PAPA van …. is je al gevolgd weer een hele familie en vrienden zitten met schuldgevoelens en radeloosheid
  en VERDRIET .Nu wil ik echt niemand weer kwijt stuur kracht aub …Rust Rust en GENIET hier boven maar zorg aub heel goed voor Koen

 75. […] Yasmine (Hilde Rens) pleegt zelfmoord Hilde Rens, beter bekend als Yasmine, heeft vandaag zelfmoord gepleegd. De laatste tijd had ze het door haar […] […]

 76. […] Yasmine (Hilde Rens) pleegt zelfmoord […]

 77. Ik ben geschokt, maar begrijp het wel.
  Een groot mens is niet meer onder ons.
  Waar ze nu ook is ik wens haar vrede en warmte.
  Ik heb veel bewondering voor alles wat ze deed.
  Een jonge vrouw zo vol verdriet beslist om te gaan.
  t hart en ziel vol pijn.
  Ik herken mezelf in haar, maar ik spartelde door de pijn, t heeft me veel tranen gekost.
  Had het voor haar ook zo gewild, erdoor geraken, terug in t leven en de liefde geloven.
  De liefde kan mooi zijn maar kan je ook breken.
  Lieve Yasmine, we zullen je heel erg missen!

  ik wens heel veel moed en sterkte aan haar familie en vrienden.

 78. yasmine had veel mensen die naar haar luisterden en haar moed inspraken maar zij trok haar er niets van aan en dreef haar wil door in plaats van te praten met marianne,haar ouders en de rest van haar familie, dan kan het ook niet anders dan dat je verdrinkt in miserie,het is dus ook gedeeltelijk haar eigen schuld. ik vind dat medelijden nu uit moet gaan naar de familie en niet naar een dode. liefde kan mooi zijn maar als je je zo uit alle macht vast klampt aan iemand is het alleen maar negatief!

  • schatteke, soms zit de pijn zo diep en scherp dat het gewoon niet meer gaat. Het eindigen van een liefde kan deze oude, verdrongen pijn terug blootleggen. Dit is heel moeilijk uit te leggen, als je het zelf niet ervaren hebt.
   Ieder van ons draagt oude pijnen mee, en als supergevoelige mensen plots te maken hebben met een zwaar verlies, dan wordt als het ware het deksel van de beerput afgenomen. En ik kan het je verzekeren, op dat moment is het zo verstikkend, zo zwaar, zo moeilijk, dat woorden tekort schieten. Het gaat niet om het vastklampen aan wat je kwijt bent, de pijn gaat veeeeeeeeeeeel dieper dan dat alleen. Het is makkelijk te zeggen dat het je eigen schuld is, als buitenstaander.

  • groot gelijk

 79. weet iemand waar de uitvaart plaats gaat vinden?
  zou graag deel uit maken van de dienst?

  http://zijnweblog.wordpress.com
  to.me@live.be

 80. Ik vraag me af waarom iedereen de behoefte voelt om die marianne er altijd bij te sleuren in die rouwbetuigingen voor Jasmine. Niet iedereen vindt haar zo zielig en meelijwekkend, wel integendeel… Kunnen we het niet sereen houden en het alleen over Yasmine hebben, het echte slachtoffer hier en de echte grote dame die door iedereen gemist gaat worden

  • Je zegt het zelf: “de dame die door iedereen gemist gaat worden”. Laat ons dan ook meeleven met haar naasten en al diegenen die haar nu zo hard missen.
   We mogen hopen dat Yasmine zelf nu rust heeft gevonden; voor haar omgeving duurt het lijden voort.

 81. Lieve Yasmine (Hilde),

  Ik zag je, enkele keren. Maar er was altijd zoveel volk. Ik raakte telkens maar even kort bij jou… een hand… ooit ééns een kus op m’n wang. Voorbij. Huilend zette ik koers naar huis…
  Zielig, vond ik mezelf. Verliefd zijn op iemand die ik niet eens kende! Die mij vast zag als één van die duizenden fans. Zo’n meisje die stapel wordt op een onbereikbaar idool, waar ze niks van weet en toch gevoelens voor koestert.
  Ik was kwaad op mezelf, omdat ik verlegen was. Omdat ik niet durfde zeggen dat je zo’n prachtvrouw was, niet alleen van uiterlijk, maar ook van persoonlijkheid.

  En nu… enkele flarden van herinneringen, een extra uitgave van “story”, en verder de wetenschap dat ik mezelf moet samenrapen….
  Ik wou dat ik gewoon nog even de kans had gehad, nog één woord, nog één gebaar naar jou te kunnen richten, om te zeggen: “Ik hield wel van jou, hé…”

  Veel liefs, veel rust,… geen vaarwel, maar wel tot ziens!
  Saar.

 82. Lieve Yasmine,
  Het was in 1991 toen ik als concert-organisator in Nederland jou voor het eerst op de Belgische TV zag met het nummer ‘Wie denk je wel dat je bent’.
  Jou aparte stem, frisse look en positieve uitstraling deden mij besluiten om kontakt te maken met je management en optredens te regelen.
  Op 30 April 1992 Koninginnedag in Nederland was jou allereerste optreden in het Westlande Poeldijk.
  Tientallen mooie foto´s en alle vinyl platen en cd´s daarna heb ik bewaard.
  Je zus Anja en zwager Eric hadden alles goed in de hand.
  Je hebt 2x erg succesvol opgetreden bij mij samen met Corry Konings, Henk Wijngaard en René Froger., waarvan de video opnamen een tastbaar bewijs zijn. Het kontakt verwaterde toen je meer het presentatie wilde ging doen. Zoals altijd als ik thuis komt van een optreden zap ik even de TV kanalen af naar het actuele nieuws. Toen ik bij TV1 aankwam zag ik een korte samenvatting van jou levensverhaal en kreeg kippevel toen ik hoorde dat je het leven niet meer aankon.
  Hilde ´alias Yasmine´, bedankt voor de mooie optredens in Holland en hoop dat ik aanwezig mag zijn op je uitvaart.. Misschien kan iemand die dir leest mij vertellen waar en wanneer de uitvaart plaatsvindt.
  De familie wil ik in mijn condoleances overbrengen met dit ongelooflijk grote verlies. Rust in vrede.
  SJALOM

 83. […] op aan een boom, liefdesbreuk voor holebi’s extra moeilijk Hilde Rens, beter bekend als Yasmine, hing zich op aan een boom bij het pleintje Doopput in Edegem, zo is nu […]

 84. Yasmine, jammer dat ik er niet was om je te helpen of een luisterend oor te bieden…
  Je ‘bent’ een geweldige dame en een groot verlies..
  Het ga je goed daar aan de overkant en geef sommige een knipoogje…

 85. Ik kende haar niet goed, maar wat ik van haar gezien en gehoord heb, maakte diepe indruk op mij. Ik denk dat we inderdaad een grote madame kwijt zijn. Ze zal onvervangbaar blijken als presentatrice, zangeres en vriendin.

 86. Yasmine, spijtig dat je ons verlaten hebt…

  Maar mensen, een beetje relativeren a.u.b.. Uitspraken zoals “Geweldige knappe grote dame”, moest Yasmine aartslelijk geweest zijn, dan zouden de rouw registers heel wat minder boodschappen bevatten maar “mooie” mensen krijgen nu eenmaal meer sympathie dan de lelijke. En wie heeft er Yasmine echt gekend, misschien 0.2% van iedereen die hier of elders hun rouw betuiging neer pennen. Ik persoonlijk heb nooit haar muziek geluisterd en was ook nooit aan het scherm gekluisterd vanneer ze presenteerde. Gewoon een spijtig voorval dat niet had mogen gebeuren zoals er zoveel andere zijn.

  Mijn medeleven gaat vooral uit de mensen die van haar gehouden hebben. Veel sterkte toegewenst.

  • Ik hou helemaal niet van dat gerelativeer. Als iets je diep aangrijpt, moet je dat ook durven zeggen. Ik kende haar ook niet goed, zoals ik in haar vorige post al gezegd heb. En toch heeft haar zelfdoding me diep aangegrepen. Ze had “iets” wat je maar heel zelden tegenkomt, en al helemaal niet bij onze BV’s. Dat hoeft helemaal niet gerelativeerd te worden. Daarvoor is het te mooi. En ja, ze was ook uiterlijk echt mooi.

  • vind ik ook, geen heilige van maken!

 87. Yasmine,

  Ik begrijp in grote mate hoe je je moest gevoeld hebben. Ik heb zelf een jaar in een psychiatrische instelling doorgebracht omdat het leven mij ook niet veel meer goeds te vertellen had. En nogthans had ook al het goede nog om mij heen, liefdevolle ouders, grootouders, vrienden, mijn vriendin. Ze waren toen al geweldig en zijn dat nu nog.
  Als je in een zware depressie zit dan denkt je brein echt voor jou. Ik hoop alleen dat je je nu vrediger voelt.
  Marianne ik hoop dat je er ooit bovenop geraakt. Jij ligt hier niet aan de orde. Het is zoals Bart Peeters zei: het is de ziekte in haar hoofd met name de depressie die het haar onmogelijk heeft gemaakt en hiervoor zijn veel meer andere redenen…

  Liefdevolle groet, Marijke

 88. Yasmine,

  We zagen je zo graag bezig.
  Zijn naar verschillende optredens geweest, altijd prachtig.
  Heb hier voor me de enveloppe met foto’s die je voor me handtekende en waar je op schreef : “proficiat met je 35ste, go girl !” Zal deze altijd koesteren.
  Het is gewoon onvoorstelbaar dat je er niet meer bent.
  Ik loop precies al dagen verdoofd.
  Ik mis je ! Jij met je mooie bambi-ogen.
  Nu jij daarboven bent, weten we het zeker… God is dan toch een vrouw.
  Geef ons af en toe nog eens een vette knipoog van ginderboven, ok?

  Rust zacht, we vergeten je nooit !

  Veel sterkte aan de familie en vrienden.

  Mieke VV

 89. Yasmine,ik zal altijd nog van je muziek beluisteren.Rust nu znder zorgen

 90. Yasmine toch spijtig dat je het grote publiek verliet voor eén enkele vrouw. Er zijn er zovele! En die fans van je tellen die nog mee? Wij blijven verweesd achter.Toen je de laatste keer zo is er maar eén uitzond, vond ik het programma op zich niet zo goed dan vorige jaren, waarom ik dan toch naar dit programma keek lieve Yasmine, was omdat jij de presentatie deed.Zo stijlvol, zo uniek.Je bent een groot talent of beter was! Nu heb je meer mensen pijn gedaan door ons te verlaten. Je carrière was top, je liederen prachtig en als vrouw enorm speciaal. Ik en zoveel anderen gaan je missen. Yasmine rust in vrede. Annie Lauwers

 91. […] Vrijdag is de publieke uitvaart van Hilde Rens die een week geleden een einde haar leven maakte. De VRT zal vrijdag dan ook in het teken van Yasmine staan. De uitvaart start om 13.30 in het […]

 92. Ik geloof mijn ogen niet,als ik die kritiek naar Marianne toe lees!! Ze verbreekt de relatie, haar goed recht toch, of niet soms??? Moet Marianne de schuld krijgen omdat Hilde niet meer verder wil in’t leven?? Ik heb zo mijn gedacht over zelfdoding, omdat het serieus wat teweeg brengt voor de nabestaanden. Maar iemand de schuld ervan geven, dan ben je toch wel heel dom! Dus eigenlijk zouden wij allemaal bij onze partner moeten blijven, als de relatie op de klippen loopt, gewoon omdat de kans er in zit, dat die zelfmoord zou plegen?? allee komaan! zelfdoding vind ik gewoon laf en egoistisch!! vreselijk voor haar ouders en familie en ja dus ook voor Marianne.

  • @carine,

   Het is al even misplaatst om Yasmine in dat geval. Daar kun jij niet over oordelen, want je bent niet geweest waar zij is geweest. Het getuigt van groot gebrek aan respect voor haar en aan inlevingsvermogen. Laf lijkt het misschien, maar het zou juist ook heel moedig kunnen zijn. Maar het zou ook kunnen zijn dat ze zo depressief was, dat het inderdaad niet de echte Yasmine was die besliste, maar dat haar wil haar verlaten had en ze de daad pleegde zonder er als het ware zelf bij te zijn (depersonalisatie). Hou op met die oordelende. Niemand heeft dat recht. Ze was een ongelofelijke vrouw en een groot artieste.

   • ja natuurlijk was ze depressief, dat doet ge ni zomaar!! Ik oordeel niet, ik constateer! En daarbij, ik wou vooral reageren op het feit dat zoveel mensen Marianne de vinger toe wijzen. in ieder geval, ik zou mij zeker ni schuldig voelen! en over ongelofelijke en groot artiest, ni overdrijven hé

 93. Het is niets anders dan het resultaat van het leven in het maatschappij zonder geloof, maatschappij die aan het verdrinken is in eigen zonden. Zing maar hymnen aan Yasmine en maak er een idool van haar en van haar daad en verwacht dan niet dat uw eigen kinderen haar pad niet gaan bewandelen. Het leven is een gave en de mens heeft geen recht om ervan af te zien. Wie wilt zijn of haar eigen kind op de plaats van Yasmine zien??? Waarom dan al die hymnen?

  • ja da begrijp ik ook ni.

  • Igor,

   Je zit er volledig naast. Die zogenaamde “hymnen” aan Yasmine zijn er niet omwille van haar zelfmoord. Het is eerder ondanks haar zelfmoord. Omdat Yasmine nu eenmaal Yasmine was, wondermooi van binnen (en naar mijn smaak ook vanbuiten, maar dat is subjectief).

   • Mooi van binnen??? Wie/wat van binnen mooi is streeft naar het leven en naar het licht en niet naar de dood en duisternis.
    En over mooi van buiten… duivel verschijnt ook vaak in het beeld van een engel.
    Het zijn de daden (vruchten) die over spreken…

  • Tja kijk, als je zo begint (Yasmine associëren met de “duivel”) dan zijn er niet veel mogelijkheden: ofwel ben jezelf oneindig achterlijk en verachterlijk en daar stopt het dan; ofwel doe je dit om te provoceren door pure haat te verspreiden en dan ben je al geen haar beter. Je bent duidelijk één van die door en door rotte appels die jammer genoeg dit anders mooie forum grondig verpesten. Tenzij we natuurlijk aan jouw soort helemaal geen aandacht besteden, wat nog wel het best is waarschijnlijk.

   • Misschien ben ik een rotte achterlijke appel… Toch heb ik u persoonlijk niet aagevallen. Misschien bent u heel progressief en goed opgevoed… Misschien laat uw opvoeding u toe mensen beledigen in discussie om dan uzelf beter te voelen…
    En de vergelijking was maar om aan te tonen dat niet alles wat van buiten mooi is is ook mooi van binnen.
    Zoals het spreekwoord zegd: “Niet alles wat blinkt is goud”

 94. […] reacties Igor op Yasmine (Hilde Rens) pleegt…Uitvaart Yasmine: wi… op Uitvaart Yasmine @ Schoolselho…Leen op Uitvaart Yasmine @ […]

 95. […] juli 3, 2009 by Benjamin De naaste omgeving van Hilde Rens (Yasmine), weigert de schuld van het overlijden van Yasmine in de schoenen van Marianne Dupon te leggen. […]

 96. […] Video: Uitvaart Yasmine: uitgebreid afscheid van een zangeres Posted on juli 3, 2009 by Benjamin Vandaag namen familie, vrienden, collega’s, fans en holebi’s afscheid van Hilde Rens. Yasmine maakte op 25 juni een einde aan haar leven. […]

 97. Kut wijven die lesbo
  En gemeen zo als je zied
  Zelf doding is heel gemeen
  ik vind er geen ander woord voor

 98. Kut wijven die lesbo
  En gemeen zo als je zied
  Zelf doding (zelfmoord) is heel gemeen
  ik vind er geen ander woord voor
  dwdd

 99. ik ben voor 100% hetero, laat dat duidelijk zijn. en als je dan zo’n dégout hebt aan lesbische vrouwen, toen vooral geen interesse om hier uwe banale praat te komen verkondigen

 100. Als lesbo zelfmoord plegen .
  Om dat het wat tegen ga in het leven.
  Het zal er mooi uit en zij nu al vrouw te kort
  DWDD

 101. […] De impact van Yasmines zelfdoding is groot. Velen verliezen een voorbeeld, een rolmodel. De uitvaart was […]

  • Hoe groot ben je als je aan zelf doding doe.
   Je verlies al het respect voor het leven.
   Voor al tegen over die het jou schonk.
   Je laat ze acht met 1000X1000 vragen.
   Waar miemand een antwoord op vind.
   Ben je een grote madam?
   Ik dacht het niet !!!!! En haal ze dat recht om het te doen ?
   En dan nog te zwijgen over het grote voor beeld ?
   Wie doe haar na?

   • Je heeft het wel niet op hé André? Echt jammer dat de commentaren en getuigenissen van vele mensen hier ontsierd worden door de hatelijke opmerkingen van een onbenul zoals jij.

 102. […] 04/07/2009 Nu Lesbisch Vlaanderen een icoon verliest, kijkt iedereen naar Sarah Bettens. Hoe ervaart zij het overlijden van Yasmine? […]

 103. […] Posted on juli 4, 2009 by Benjamin Gisteren werd afscheid genomen van Hilde Rens. Zangeres Yasmine ontnam zich op 25 juni het leven. Haar dood laat weinigen […]

 104. […] Vrijdag is afscheid genomen van Hilde Rens / Yasmine. Vrienden, collega’s en familie brachten een emotioneel eerbetoon. Het Laatste Nieuws telde […]

 105. […] Posted on juli 14, 2009 by Benjamin Ella-Louise was sinds 11 januari officieel geadopteerd door Hilde Rens, meldt Story. Ze heet sindsdien officieel Ella-Louise Dupon-Rens. Het meisje is de biologische […]

 106. Komt er dan niemand op het idee dat de ANTIDEPRESSIVA haar waarschijnlijk tot deze daad heeft laten komen?!

  Er zijn hele registers bekend waar het gebruik van anti-depressiva leidt tot extreme uitbarstingen van geweldadigheid, waaronder suicide.
  Het staat zelfs op de bijsluiter.

  Ze zal in een vreselijk moeilijke periode hebben gezeten, maar als ik haar geschiedenis en uitspraken lees is ze niet het typ dat zomaar een eind aan haar leven gaat maken.
  Hoe pijnlijk alles voor haar ook hadden mogen zijn, hoe diep haar identiteitscrisis of wat dan ook. Ze leek mij sterk genoeg die te overkomen.

  Maar het gebruik van Antidepressiva kan door de bijwerkingen enorm gevaarlijk zijn, daar staat niemand bij stil. Een pilletje dat je hele wezen dempt, niet meer willen eten, van de kaart zijn, compulsieve gedachtengangen en waanideen lijden heel vaak tot deze extreme daden.

  Niemand die het begrijpt, en heel de omgeving ,met stomheid geslagen. “Dat hadden we niet achter haar gezocht….”
  Ik denk dat ze zonder deze anti-depressiva ook zeker niet het leven was uit gestapt.

  Sterkte met dit verlies!
  Houd kracht en moed. Ookal woon ik niet in Belgie, het heeft me toch aangegrepen.

  • Maya,

   Wat je zegt, lijkt me ook waarschijnlijk. Ze “had een donker kantje”, zoals Martine Prenen zei, maar tussen dat en zelfmoord plegen is er nog een heel grote stap. Het zou dus inderdaad kunnen dat de antidepressiva die ze nam een werkelijk averechts effect hebben gehad. Waardoor we een zeer waardevol en ontroerend mens zijn kwijtgeraakt. Goede begeleiding is zo belangrijk. Ik zal niemand de vinger wijzen, daarvoor weten we trouwens te weinig met zekerheid, maar “ons Hilde” had waarschijnlijk kunnen gered worden, indien ze inderdaad niet aan “de” antidepressiva had gezeten. Mensen uit haar onmiddellijke omgeving zeiden dat de antidepressiva die ze nam niet werkten. Maar ze werkten wel, alleen waarschijnlijk op een heel destructieve manier, waardoor deze mooie mens alle zin in het leven verloor en zelfdestructief werd. Hoe ontzettend jammer toch!

 107. Dit overlijden heeft mij aangegrepen tot in het diepst van mijn ziel .Mede omdat ook mijn zus het zelfde deed toen ze pas 18 was.Al is het jaren geleden , nog steeds zijn de vragen (waarom )nog steeds doet er over praten pijn. en niet alleen voor mij , ook de broers en zussen .En schuld gevoelens, van hadden we ….En neen , vergeten doe je dat nooit .(al is dit 50 jaar geleden ).geef niemand de schuld , was haar eigen keuze Voor de familie ,,, sterkte , je zal het nodig hebben . finke

 108. […] van een karaktermoord”. Hoe media – en vooral de BV-bladen – berichtten over het overlijden van Yasmine en de zoektocht naar oorzaken was. Uitgangspunt is dat er heel wat grenzen zijn overschreden. […]

 109. Het is half december 2009. Haar muziek ……Hoe meer ik naar haar liederen luister hoe meer ik Hilde begrijp.(mijn visioen met L.kaarten op haar rustplaats ,Edegem 8/12)
  Hilde volgde haar eigen weg met haar eigen oplossing
  die het beste was voor haar. Hoe kunnen wij oordelen over iemand anders. ‘Nee’ Hilde stond voor een muur van tegenslag die geen einde had juist een begin, niemand op de golflengte(zo alléén) met haar denken en voelen. Veroordeel zeker niet haar vrouw(ex) want dat was maar een deel van de oorzaak. Hilde heeft spijt van haar zelfdoding en wild vergeving van haar ouders, zusters, broer,kind , fans haar boezemvriendin omdat ze hun ontgoogeld heeft. De muur was tegroot en Hilde kon die niet meer verwerken,er hing haar iets boven het hoofd(iets financieel). De media is niet de werkelijkheid maar enkel hetgeen wij willen zien. Haar boezemvriendin M.P en familie, M.D wil ze nog eens extra bedanken voor alle jaren. Hilde hoopt ooit terug te komen en zal er ook voor gaan, wilt meer bereiken. Ze wilt voorbestaan zelf bij haar kind met haar muziek. Hilde houd van ons allemaal en wenst dat wij ook eeuwig van haar houden. En haar willen vergeven ook bij de gene die haar veroordelen.

 110. […] overleden – Yasmine Duveltjesdag Posted on 23/06/2010 by Benjamin Op 25 juni zal het 1 jaar geleden zijn dat Yasmine (Hilde Rens) overleden is. De zangeres ontnam zich het leven na een erg moeilijke […]

 111. Aller eerst mijn medeleven aan de familie en vrienden van Hilde “Yasmine” Rens.

  Geen uitzicht zien
  Geen toekomst hebben
  Twijfel over je eigenvermogen
  Verlangen naar de rust
  De dood als oplossing
  Wat kan het lekker zijn
  Als geen ander je begrijpt
  Als geen ander je raakt
  Dan is er vaak maar één
  Waarbij je terecht kan
  Laat wij het je vergeven
  Want je laat ons wel achter
  Maar niet alleen
  De herinnering aan jou zal blijven
  Het gemis zal niet slijten
  Maar de veerkracht komt
  Van al je hebt gegeven
  Bedankt Lieve Hilde

 112. Very informative blog post.Really thank you! Keep writing. egbaeddddebc

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: