Resto: Permeke kubus

De hippe Permeke-site herbergt niet alleen een bibliotheek en een stadskantoor maar ook een restuarant. De glazen Permeke-kubus zorgt voor een kleine kaart aan Vlaamse lekkernijen tegen eerlijke prijzen. Daarnaast doet het ook dienst als sociaal restuarant: minder gegoede mensen krijgen een maaltijd met korting. Anderen worden er dan weer tewerkgesteld.

Dagschotel

Op onze teamdag besloten de collega’s en ik er een snelle hap te eten. Bijna iedereen koos voor de dagschotel: een lamsburger met aardappelgratin en een slaatje. Een andere collega opteerde voor een slaatje met gestoomde zalm, nog een andere voor een vegetarische champignon-pasta.

Killer steak

De bediening was vriendelijk maar ons bord klopte niet echt. De lamsburger was blijkbaar op en in de plaats kregen we een hardgebakken steak. Die was zo taai dat hij bijna in mijn keel bleef steken! Je klanten verwittig je als een product op is én je vraagt hen hoe ze hun steak willen, toch? De aardappeltjes boden gelukkig soelaas en waren samen met de groenten érg lekker.

Meer geluk

De collega’s die de pasta en het slaatje bestelden hadden meer geluk. Ze kregen beide een royale en smakelijke portie voorgeschoteld. De prijzen waren meer dan ok, 8 euro voor een dagschotel is goedkoop. Buiten de taaie steak niet veel op aan te merken, het is een mooi gebouw en je kan er marginalen spotten op het Coninckspleintje.

Een 6 op 10 voor de moeite van het concept.

Emanuel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: