Film: Mysterious Skin


Mysterious Skin is een film uit 2004 van Greg Araki, en vertelt het verhaal van twee tieners die getraumatiseerd zijn door het seksuele misbruik in hun kinderjaren. Neil McCormack (gespeeld door Joseph Gordon-Levitt) kan niet vergeten en Brian Lackey (Brady Corbet) kan het zich niet herinneren.

1981. Neil en Brian worden verkracht door hun baseballcoach. Neil speelt het spel meestal mee, en wordt zelfs ‘verliefd’ op de man. Brian daarentegen blokkeert, en gelooft later dat hij ontvoerd is door aliens. Brian groeit dan ook op als verlegen, aseksuele jongen, terwijl Neil openlijk homo is en zich prostitueert.

Mysteroius Skin is een aangrijpende film over de psychologische schade die door pedofilie worden veroorzaakt, en we zien hoe twee tieners totaal anders met het misbruik omgaan.

Josoph Gordon-Levitt, die we kennen als Tommy Solomon in 3rd Rock from the Sun, is de ster van de prent, en overtuigt als cynische nihilist. Mysterious Skin is best sober en ingetogen. Geen liters tranen, geen klopjacht op de pedofiel. Het is meer een reportage, een biografie van een vernielde kindertijd.

7,5/10

Bespreking op Digg.be.

Plaats een reactie