Resto: De Cocotte

Vijf sterren, krijgt restaurant De Cocotte in Aartselaar van Zone 03. Dat wilden we wel eens uittesten. Even reserveren en degusteren. Onze verwachtingen zijn hooggespannen.

Een gezellige villa met veranda in Aartselaar wacht op ons. Er is zelfs een miniparking. Ideaal. En omdat Nieuwjaar nog pas voorbij is, blijven veel mensen thuis. Het onthaal is wat verwarrend. Het is rustig, weinig personeel aanwezig en de eerste persoon die we tegenkomen is bestek aan het opruimen. Beetje raar, maar soit.

We krijgen een gezellig tafeltje aan het raam. De keuze is snel gemaakt: beiden kiezen we voor het menu (€ 48), coupeke cava (€ 6,50) als aperitief en een rode Barbera d’Asti 2003 (€ 30) bij het eten.

We moeten wat lang wachten op onze cava, maar in vergelijking komt het voorgerecht en de wijn erg – te – snel. De gemarineerde sintjakobsschelpjes met rode bieten en ganzenlevermousse smaken erg lekker.

Vervolgens krijgen we een baluchon van fazant, met savooipuree. De fazant is wat taai, maar de champignonvulling maakt wel wat goed. De plat de résistance, een ‘zacht wild hert’, is lekker saignant. Daarbij krijgen we een romig erwtenpuree.

Het bestaat uit drie chocoladefantasiën: mousse met Baileys, chocolade-ijs met vanillezout en een moelleux met warme chocoladesaus. Erg geslaagd.

Over het eten klagen we niet, al hadden we net ietsje beter gehoopt. Jawel, het is moeilijk doen, maar een vijfsterren beoordeling schept verwachtingen. Lag het aan het gejaagd ritme? Mogelijk. We misten ‘iets’.

De Cocotte krijgt een 7,5 i.p.v. een 8,5 of 9 op 10.

De Cocotte
Kleistraat 175
2630 Aartselaar
tel. : 03 887 56 85
fax : 03 887 22 56
info@decocotte.be
www.decocotte.be

2 Reacties

  1. […] M. is maître d’hôtel in een Oost-Vlaamse topzaak. Ons laatste gastronomisch diner samen, in De Cocotte, viel hem toen zwaar tegen. Van Dôme-chef Julien Burlat (34) verwachten we beiden veel […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: