Eurosong 2008 live vanuit de studio

Dankzij Bart & Bert van Just B & B! / Nr53 konden Emanuel en ik de opname van Eurosong 2008 live en ter plaatse aan de August Reyerslaan meemaken in de studio. Een hele belevenis.

Zo veel indrukken, dat ik het in puntjes ga schrijven.

 • Eurosong is een Zaak van Nichten. Wie daaraan twijfelt moet zo’n opname maar eens meemaken. Meer dan de helft van de aanwezige mannen én personeel zijn van de verkante keerd. Er werd meer streek verkocht dan tijdens een VIP-avond in Red & Blue of D-club.
 • We hadden een luchthavengevoelen. Je komt aan, checkt in, wandelt door de gang richting gate (studio dus). De gangen versierd met memorabilia, net zoals in Zaventem.
 • Brahim-fans zijn erg luidruchtig.
 • Eva Darche wilde eigenlijk liever niet dat het tv-publiek wist dat haar ventje Pascal haar een ‘varken’ noemt. Als koosnaam.
 • Er was weinig publiek aanwezig. 4 of 5 rijen van 20-30 man zittend, en 150-200 man staand.
 • De publieksopwarmer en Donna-presentator Tom De Cock kreeg de goedkeuring van het roos publiek. Net als de blonde gitarist van Raeven. Niet die met zijn tatoeage, maar die andere.
 • Over het publiek: wanneer Bart Peeters een artiest aankondigde, zo net voor het zingen, mochten we van Tommeke niet applaudisseren. Maar dat werd toch gedaan. Aiaiaiai.
 • In de zaal is de presentatie van Bart Peeters minder ergerlijk dan op televisie.
 • De hair extensions van Femme Fatale (Betty Owczarek) waren zeer slecht uitgevoerd.
 • Het decor is echt mooi.
 • Het viel niet op dat we extra moesten applaudisseren bij Brahim en Betty

Muzikaal

Er werd ook opgetreden zondag. Katy Satyn, ex-Star Academy, mocht openen met Magical Sensation. Een deskundig uitgekozen mix van sounds uit de Balkan, Turkije, Ierland; met een Europopsausje. Hoorde ik daar “marketing”? Totaalplaatje zat goed, maar origineel? Enfin, ze won terecht goud.

Daisy en Dana Nieddu brachten onder de naam Raeven Shut Down The Heath Machine, een poprocksong over de opwarming van de aarde. Goed dat Bart Peeters het meldde, want ik had het niet door. Vooral de gitarist mocht er wezen (zie supra). Maar ecologie bespelen is so 2007. Net iets te marketing, jongens.

Brahim (What I Like About You): geen slécht nummer, maar te veel gekeken naar Justine Timberlake. Ondanks de lovende woorden van pers en jury: Nèèèèèèèxt!

Eva Darche (We Breathe) was een verademing. OK, de zangprestaties konden beter, maar het lied klonk tenminste anders dan de anderen. Haar kleed was trouwens prachtig.

Décadence van Betty / Femme Fatale zou perfect passen bij Kylie Minogue. Zij heeft tenminste de figuur én de stem. De SM-act zou ik ook wel ontkinkyen. Deze was cheap. En oh ja, haar borsten zijn enorm, echt enorm, in het echt.

Jury

Marcel Vanthilt, Kris Wauters en Katrina Leskanich van Katrina And The Waves fungeren als jury. Marcel was lief voor zijn doen, bij Kris droop de Brahim-voorkeur af (ze kennen elkaar van Idool 2003) en de Amerikaanse Katrina had een eigen, vaak verschillende mening. Maar toch vond ik ze alledrie erg braaf.

Conclusie

Superleuke avond, een belevenis! Maar hopelijk komen betere kandidaten aan de beurt.

Benjamin

8 Reacties

 1. Doemme, ik ben vergeten dat het afgelopen zondag op TV was. 2j terug heb ik geen enkele aflevering gemist. En nu de SM-act van Betty gemist 😦

 2. Het was suuuuper! 😀 Zeker voor herhaling vatbaar en Tommeke heeft ne nieuwe fan bij (bij deze 😉 ik was die onnozelaar die u als een bakvis aan zat te staren) lol.

 3. @ Kevin. Tja, “gemist”…

  Op http://www.een.be vind je beeldjes.

 4. Onbegrijpelijke reactie van Kris Wauters. Volgens mij heeft die iets tegen Katrina. Lijkt mij de enig mogelijke verklaring want de song van Eva Darch was wel degelijk een goed festivalnummer met Ierse sfeerschepping. Jaloers op Katrina terwijl de broertjes er niets van terecht brachten? Klein!

 5. @ Reinaert: Katrina was wel érg diva, zo leek het toch vanuit de zaal. Maar ze kan verdomd grappig uit de hoek komen 😀

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: