Film: Poster Boy

In 2004 kwam de politiek getinte holebifilm Poster Boy uit. Rechtse senator Jack Kray wil zijn zoon gebruiken als ultieme wapen om voor de derde keer verkozen te worden. Zoon Henry loopt niet graag in de spotlights en heeft daarnaast nog een ander geheim… hij is homo. Zijn vader leeft voor de politiek en heeft er heel andere visies op dan zoonlief.

Stoeipoes

Henry mag dan nog niet uit de kast zijn, maar een onbekende in het homomilieu is hij niet. Al van jonge leeftijd wist hij alle donker plaatsjes en steegjes te vinden voor een regelmatige portie sletterijen. Als zijn vader een speech komt geven op zijn campus, ontmoet Henry de oudere Anthony. De chemie doet zijn werk en ze belanden al stoeiend in de gymzaal.

De echte gezichten

Antony is een eenzaat met als enige vriendin de HIV+ patiënte Izzi. Het lot wil dat Izzi wordt aangereden door de limo van Henrys vader, moeder Eunice neemt haar onmiddellijk onder haar vleugels en maakt een nieuwe vrouw van Izzi. In een vlaag van melancholie herkent Eunice zichzelf in de jonge Izzi, en wordt haar steeds meer duidelijk dat ze haar leven ondergaat en haar ziel verkocht heeft aan haar man.

Dé kus

Als Henry na de vurige nacht Anthony verlaat, is die laatst verbitterd omdat hij weer alleen achterblijft. Maar dit keer is het anders, vroeger kon hij gewoon haten, nu voelt hij terug warmte. Hij gaat achter Henry aan en zonder woorden beseffen ze dat er meer is. Henry nodigt Anthony uit als ‘vriend’ op de speech van zijn vader, maar het loopt allemaal anders. Hij kan de woorden van zijn vader niet meer verdragen en kust Anthony voor de camera’s van de verschillende tv-stations…

Comme ci, comma ça

De film is een kluwen van verassende ontmoetingen en kwetsbaarheid, maar faalt soms toch in geloofwaardigheid. De acteerprestaties zijn niet steeds op niveau en het verhaal is soms wat warrig. Het is geen slechte film maar de afwerking is veelaal grof gedaan. In een tijd war holebirechten steeds meer op de voorgrond van het Amerikaanse goed komen, zijn zo’n films wel meer dan welkom. Oh ja, de jongens zijn lekker gespierde ‘poster boys’.

score: 6,5/10

Officiële site

Trailer

3 Reacties

 1. Inderdaad, leuk uitgaanspunt, maar uitwerking is slordig. Het kon me niet echt boeien. De film straalt ook net iets te veel ‘low budget’ uit. Gemiste kans.

 2. kan er mij iemand helpen aan een adres waar ik gay-themed films kan kopen zoals poster boy , latter days , get real enz . meestal betreft het hier buitenlandse firma’s gelijk amazon (d) wolfe (amerika) . het probleem is dat ge dan geen ondertiteling hebt .
  (postorder )
  bij voorbaat dank

 3. Prima recensie. Ik heb de film gekeken en ik vond hem best wel goed!
  groet,
  Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: