Film: Juste un peu de réconfort

Juste un peu de réconfort

Arnaud en Guillaume zijn 15-jarige jongens die schipperen tussen de meisjes, sigaretten, alcohol en familiale problemen. Ook tussen de twee boezemvrienden zijn er spanningen, want Arnaud beseft dat hij verliefd wordt op zijn maatje.

Juste un peu de réconfort (Enkel wat troost) is een kortfilm van net geen 40 minuten vol tederheid en sensualiteit over twee opgroeiende pubers. Arnaud voelt veel voor zijn vriend, terwijl Guillaumes gevoelens dierlijker zijn. Er wordt weinig gesproken en dat is ook niet nodig. Je ziet de twee naar elkaar groeien, en dat niet zonder slag of stoot.

Regisseur Armand Lameloise koos bewust voor heteroseksuele acteurs. De film is semi-autobiografisch, en hij wilde jongens die hun eigen coming of age konden loskoppelen van de rol. Arthur Moncla (Arnaud) en Rémi Bresson vervullen hun taak naar wens. Vooral Moncla overtuigt als verliefde jongen, en Bresson speelt een geloofwaardige koele kikker. De twee jongens zijn bovendien aangenaam om naar te kijken, wat een must is bij dat soort films.

De soundtrack is verrassend. Geen popdeuntjes of typische romantische stukjes, maar metal door de band AQME. Muziek dat je eerder associeert met horrorprenten. Maar soit, je kan niet alles willen.

In 5 delen:

9 Reacties

  1. […] Meer info lees je bij: Talk of the Town […]

  2. Weet je ook waar je deze kunt zien? Op het net vind ik er maar weinig van terug…

  3. Te huur of te downloaden heb ik ‘m ook nog niet gevonden. Wel te koop: http://www.adventice.com/store/detail/14355/juste_un_peu_de_reconfort.html?qid=18063. Ik zal ook eens rondhoren.

  4. In de Fnac! Al zal je daarvoor naar Brussel of Wallonië moeten gaan…

  5. integraal op youtube in 4 delen

  6. Bedankt voor de tip 🙂

  7. […] un peu de récomfort (2004) is een oude ontdekking, maar eindelijk is er weer een vollige versie online te […]

Plaats een reactie