Shrek the Third

Stiekem keken we toch al een tijdje uit naar de derde release van de geldmachine Shrek. En hoewel we er met niet al te veel verwachtingen naartoe gingen, werden ons geduld meer dan beloond. Het is een van de weinige sequels die ruimschoots kon tevreden stellen. De hele zaal lag strijk met de grappen en grollen van de oger en consorten!

A new king

De film begint het verhaal als de koning van Far Far Away stervende is, en Shrek opdraagt als troonopvolger. Onze groene vriend flopt de ene acte de présènce na de andere, en wil absoluut geen koning zijn. Maarrrr… op het sterfbed fluistert de koning (na drie hilarische pogingen) dat er nog één mogelijke troonopvolger is: Arthur (inderdaad, die uit de verhaaltjes).

Artie of prince Charming?

Shrek onderneemt dan een queeste om Arthur, Artie voor de vrienden, te halen, maar merkt niet dat Prince Charming snode plannen smeed. Die is er namelijk nog niet goed van dat mama (Fairy Godmother) aan haar eind kwam in de vorige film en wilt ook een happy ending voor zich.

Corrupte prinses

Samen met de slechte sprookjesfiguren en de corrupte Repelsteeltje (mét extensions) neemt hij het koninkrijk Far Far Away over. Dan volgt er een hilarische strijd tussen de goeden en de slechten met geweldige grappen van Puss in Boots, Donkey, de prinsessen en de vele andere karakters uit de sprookjeswereld en jouw verbeelding.

Uitzonderlijke sequel

Wie nog eens goed wil lachen en houd van sprookjes is met Shrek aan het juiste adres. In een tijd waar sequels steeds zwakker worden, is deze film een opluchting. En ja, we kijken uit naar Shrek 4 (die al in de maak is!).

Goedkope soundtrack

Het enige minpunt was misschien de soundtrack, die was rock-getint à la MTV-films. Met Fergie die een cover zingt van het liedje Barracuda, maar het bijlange niet haalt bij de versie uit de Charlie’s Angels film. De koor- en orkeststukken maakten het wel een beetje goed.

Fixed seats? Foei Metropolis

We hebben ook voor de eerste keer kennisgemaakt met het zetelreservatiesysteem van Metropolis Antwerpen. En helaas het systeem is echt waardeloos: mensen die je plaats inpikken en dubbele boekingen maken je bioscoopbezoek toch minder aangenaam! Volgende keer zullen we toch naar de kleinere maar vrijere UGC trekken!

2 Reacties

  1. […] seks om 9 uur ’s ochtends, a.u.b. De Britse acteur Rupert Everett (Prince Charming in Shrek the Third) heft het weer te bont gemaakt. In het live ochtendprogramma BBC One’s Breakfast haalde […]

  2. vettttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt coooooooooooooooolllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll dat shrek 4 ook komt kan niet wachten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: