Bistro-restaurant Publique

Publique is een gay friendly restaurant op ’t Zuid. Hoewel de zaak wel bekend is en al een jaar bestaat, waren we er nog niet geraakt. Eerder toevallig zijn we daar donderdag binnengewandeld. We wilden een gezellig etentje tegen een beursvriendelijke prijs.

Herontdek uw liefde voor de Belgische keuken.

“Publique” voert u terug naar de smaken en geuren uit uw kindertijd met traditionele gerechten geserveerd op een eigentijdse manier. Van bloedworst met gekarameliseerde appeltjes tot varkenshaasje met bloemkool.

“Publique” is gezellig genieten in een modern kader op het trendy Antwerpen-Zuid.

Interieur en sfeer

De inrichting is strak en sober, met muisgrijze muren en een zwart plafond. Warme houten tafels en stoelen vermijden het visbokaalgevoel dat dreigt door de grote ramen. Het ziet er clean uit, maar niet koel.

Waaraan merk je dat dit een gay restaurant is? Aan het publiek. ‘Toevallig’ waren, met uitzondering van twee, alle tafels bezet door duo’s van hetzelfde geslacht. En let’s face it. Nichten op restaurant, je haalt ze er even gemakkelijk uit als noorderburen.

Bestellen

Als aperitief nemen we een glaasje cava. Die wordt geschonken in gesponsorde Piper-Heidsieck. “Dat zijn minpunten”, lacht mijn tafelgenoot. Hij werkt in een Oost-Vlaams toprestaurant. “Gaan eten met horecamensen niet evident hé.”

De kaart biedt gemoderniseerde Belgische klassiekers. Ballekes in tomatensaus, stoofvlees of tongrolletjes met witte Martini-saus. Dat laatste riskeren we toch maar niet. Neen, mijn disgenoot kiest voor de suggestie: Victoriabaars met stoemp en broccoli, spruitjes en kalfsjus. Ik kies voor een Belgische adoptie: spaghetti bolognese met veel groentjes (en veel geraspte kaas). Daarbij drinken we een glas eerlijke rode huiswijn.

De vis smaakt goed. De broccoli werd vervangen door fijn gesneden boontjes. De grote portie is lekker klaargemaakt. Mijn bolognese telt zoals aangekondigd veel groentjes, en ik krijg genoeg geraspte kaas bij. De krokante groentejulienne zorgt voor een gezond gevoel. Enfin, we zijn tevreden.

We hadden de voorgerechtjes gelaten voor wat ze zijn, om plek te houden voor een dessert. Een Dame Blanche voor hem en een tarte tatin met speculaasijs voor mij. Lekker, zonder meer.

Le Comte

De bediening was vriendelijk een los, een beetje traag. Maar ach, we hadden tijd. Een aanrader is de site. Je krijgt er uitleg, de kaart, prijzen, beelden. Dat is ook service.

Zo leren we dat eigenaar John Hendryckx ook gebakjesbar (om wijlen HotPink te citeren) Le Comte opstarte. Le Comte vind je aan de overkant van de straat. Handig als de een zonder drank valt. Daar zijn we niet geraakt, een andere keer. Le Comte was mee-initiatiefnemer van Dainasty.

Bij Publique kan je ook ontbijten (ca. 5 euro) en lunchen (menu voor 11 euro).

7,5/10

Benjamin

Publique
Graaf van Egmontstraat 2
2000 Antwerpen
03 237 25 95
Alle dagen open van 07.30 tot 23 uur. Op zondag van 09.30 uur.

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: