Gay Paris: Le Marais

Terug onze Parijs-draad oppikken! Le Marais is de homobuurt van Parijs. Tussen Centre Pompidou et het Hôtel de Ville vind je enkele straten vol homohoreca, gay themed handelszaken, winkeltjes, … Na ons diner in Montparnasse trekken we erop uit.

Het is al vrij laat wanneer we in Le Marais aankomen, 00.30 uur ongeveer. We hebben wel enkele adressen opgeschreven, maar geen bijbehorende beschrijving. We willen gewoon een glas of twee drinken, en daarna niet te laat terugkeren naar het hotel.

Eerste stop: Le Raidd. Mix Red & Blue met D-club, voeg ‘hardere’ technomuziek en dansende go go boys in een douche toe en je weet waarover we het hebben. Le Raidd is overvol. We drinken ons pintje op en wringen ons een weg naar buiten. Er was wel sfeer, maar het was té druk.

Next. We willen iets rustigs. L’Amnésia Café lijkt ok, maar sluit wanneer we aankomen. Het is 2 uur ’s nachts. Nu al? Ja, nadien blijkt van wel. We hadden ons beter moeten informeren. Ach, het zij zo. Het we kijken wat verder maar veel zaken blijken al gesloten. Of we komen telkens de vroege bars tegen. Dat kan ook.

We geven het op, nous reviendrons! Naar het hotel.

“Taxi, s.v.p.”

Taxi’s zijn in Parijs niet op zich niet zo duur. ’s Nachts betaal je 2,10 euro instapkosten, en naar het schijnt is het kilometertarief redelijk. Addertje onder het gras: telefoneer je een taxi, dan betaal je vanaf de plek waar die vertrekt! Zo loopt een rekening natuurlijk op. Anderzijds, omdat taxi’s erg begeerd zijn, moet jij je naam geven aan de chauffeur. Zo gaat niemand met jouw bestelling lopen.

Taxi’s mogen niet zomaar iemand oppikken. Dat gaat via taxistations. In Antwerpen is dat ook zo. Maar dan moet je wel een station vinden waar een taxi staat. Dat is mission impossible. Geen enkele wagen stopt.

We wandelen al in de goede richting. We staan op de Champs Elysées wanneer we een nachtbus tegenkomen. Halleluja! We zullen er anderhalf uur over gedaan hebben om aan het hotel te geraken. Een dikke buis voor de Parijse taxi’s.

Enfin, Le Marais vraagt om nader onderzoek bij een volgende gelegenheid.

6 Reacties

 1. Zo’n nachtbussen toch een goede zaak… ?
  Maar kent zo’n gaybuurt seks-uitlaat-beleid ?
  Of staan ze daar ook ergens in een park ?

 2. Hét nichtenpark van Parijs is het Bois de Boulogne.

 3. Openbare holebi/heteroseks in Vondelpark mag. Hondeneigenaars zijn tegen
  http://www.holebi.info

 4. […] Gay Paris: Le Marais […]

 5. Hoi mag ik weten wat is de leukste club om te hangen hou van techno muziek en ik ga overnachten in Sofitel Champs-élysées dus als je het weet daar in de buurt zou het heel mooi zijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: