A tavola! Aan tafel!

Een beetje verscholen in de Lange Lozanastraat vind je de Italiaanse trattoria A tavola. Een no-nonsense, traditionele Italiaan met eigenzinnige keuzes. Huh?

A tavola heeft een kleine kaart met Italiaanse gerechten, voornamelijk pasta. Maar verwacht er geen bolognese of carbonara. Neen, wel rigatoni met heilbot, of penne met zeevruchten, papardelle met lamsragu. Dat soort pasta.

Mijn tafelgenoot wil graag rigatoni met sint-jakobsschelpen. Probleempje, de rigatoni zijn op. Geen erg, penne zijn ook goed. Ik kies voor penne met allerlei zeevruchtjes. De overigens zeer vriendelijke dienster komt terug. “Er zijn niet genoeg sint-jakobsschelpen meer. Kunnen we er wat andere schelpjes bij doen?” Natuurkijk mag dat, al krijgen we de indruk dat de kasten zo goed als eeg zijn.

Enfin, het bederft de vreugde en het eten allerminst. De pasta is lekker en origineel. De pesto-roomsaus bevat iets te veel look, zelfs naar Italiaanse normen. Het ander gerecht heeft naast de schelpjes ook champignons en wat tomaat. We zijn erg tevreden, al is het wat zout.

Ik neem ook nog een dessert. Pannacotta met bosvruchten graag. Maar… jawel, ’t is op. Met koffiesaus is er nog wel. Vooruit dan maar! Maar da’s wel de derde keer! Is er een schaarste? De pannacotta valt trouwens een beetje tegen, te prefab. Ja, we zijn moeilijk.

Voor ons tweetjes, met een fles rode wijn erbij, hebben we rekening van 60,50 euro. Da’s redelijk vind ik.

A tavola steekt boven de gemiddelde Italiaan uit. Ik zou het 8 geven, was het niet dat er wat te veel ingrediënten op waren. Een 7,5/10 dus.

A tavola
Tel. : 03 238 07 09
Fax : 03 238 07 14
Lange Lozanastraat 282
2018 ANTWERPEN
Gesloten op zaterdag, zon- en feestdagen!

2 Reacties

  1. Goede raad.

    Persoonlijk inbinden,eerst alles aanvullen of anders t begin van t einde.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: