CD: Spirit (Leona Lewis)

Van hamburgerqueen tot popqueen

Nog geen jaar geleden stond ze hamburgers te draaien, nu zingt ze de sterren van de hemel met haar debuut ‘Spirit’. Vergeet Mariah’s eindeloze gekreun of Céline’s diepe grommen, Leona hoeft niet onder te doen met haar erg heldere en toonvaste stem.

De melodieuze plaat neemt je mee op een melodieuze reis doorheen de goede en slechte kanten van liefde. Uiteraard een klassiek onderwerp, maar zonder al te veel overdreven zeemzoeterij. Ja, het is dus toch mogelijk om een fantastische zangeres te vinden via een populistisch tv-programma.

Groots bereik en divagehalte

Leona werd ontdekt in de Britse versie van X-Factor, ze verbaasde de jury en het publiek met haar volle, warme en krachtige stemgeluid. Met een bereik van vier octaven was winnen was dan ook een peulenschil voor haar. De debuutsingle ‘Bleeding Love’ is een klassieke power ballad met enkele vernieuwende melodiën en vooral een diepe tekst die uitblinkt in eenvoud.

Hits-to-be

The first time I ever saw you is een erg mooie slow waarin Leona op somigge momenten toch net iets te véél moeite doet. Het had mooier geklonken als ze het zachter had gezongen. Die uitglijder maakt ze onder meer goed met Better in Time, een uptempo feel-good-nummer met instant hitpotentieel.

Pop zoals het hoort

Het album vormt een goed homogeen geheel zonder te vervelen. De nummers Take a Bow en Whatever it Takes steken er met kop boven uit en zouden eventueel toekosmtige singles kunnen zijn. Het doet goed om eens een volledig album te beluisteren zonder je te ergeren aan het contrast tussen hits en opvulsel, we zijn fan!

2 Reacties

  1. Ze heeft wat van Sinead O’Connor

  2. Gelukkig deze keer mét haar 😛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: