Resto: Jeanty’s

To hell and back

Niet elk restaurant kan peis en vree brengen, en dat hebben we tijdens de EuroGames mogen ondervinden. Samen met mijn gast en twee Zwitserse kenissen waren we op zoek naar een lekker restaurantje nogal laat op de avond. Nietsvermoedend wandelden we in de klauwen van Beëlzebub.

Toeristenkeet

Ik probeerde hen de twijfelachtige reputatie van de toeristenresto’s aan de kathedraal duidelijk te maken. Helaas, de roze tafeltjes en de goede locatie kon niet verhinderen dat we in Jeanty’s op de Lijnwaadmarkt eindigden. Nu ja, we gaan geen uitdaging uit de weg en besloten de Antwerpse toeristenhoreca een proefdraai te geven.

Menstruatieproblemen?

Al snel bleek de dame des huizes een vreselijk humeur te hebben, het kon niet snel genoeg gaan. Een van mijn Zwitserse tafelgenoten had graag iets vegetarisch gehad, maar die plats waren al uitverkocht… het werd een klassieke kip met rijst.

“De menu’s staan vast, daar kan ik niets aan veranderen”

Zelf nam ik het zalmmenu, mijn gast nam het paling in ’t groen menu. Daar de tweede gang bestond uit garnaalkroketten, vroeg mijn gast of het mogelijk was dit om te wisselen met een garnaalcocktail. Dit bleek absoluut niet mogelijk, de menu’s waren zo versteend als de slachtoffers van Medusa.

Oude garnaal, lekkere zalm

Uiteindelijk besloot hij de cocktail maar apart te bestellen. De garnaalkroketten smaakten overigens echt oud! Mijn hoofdgerecht was gelukkig wel van betere aard, een juist gebakken stukje zalm met een goeie mousselinesaus en lekkere kroketjes. Over de presentatie op de borden ook geen klachten.

Zure room en een hoopje graten

Aan de overkant was het verdriet en misère wat de klok sloeg: een zure aardappelgratin en meer graat dan paling gooiden roet in het eten. De dame die ons bediende was ondertussen al helemaal op van de stress en kon er duidelijk niet mee lachen dat we de puree retourneerden.

Het alziend oog

De kip met rijst van onze Zwitserse kenissen was dan weer redelijk te doen, ware het niet dat er een vissenoog in teruggevonden werd. Nee, dit is geen grap, onze ‘goesting’ was ook over.

Parole, parole

Om het geheel af te sluiten kregen we nog een gepeperde rekening waarover nog duchtig moest onderhandelt worden. De dame weigerde eerst nog de zure gratin te debiteren, omdat ze weer halsstarig vasthield aan haar vervloekte menu’s.

Fini, la comedie

Uiteindelijk trok ze een schamele anderhalve euro af, te vermelden dat een supplement rond de zes euro schommelde. Toen begon ze ostentatief de tafels af te ruimen en de keet te sluiten. Je bent bij deze gewaarschuwd, wil je een voedselvergiftiging of een verbrodde avond moet je zeker naar Jeanty’s op de Lijnwaadmarkt gaan.

Score: 1.5 op 5

Jeanty’s
Lijnwaadmarkt 5 – 7
2000 Antwerpen
03 226 07 10

3 Reacties

  1. Omg!!! Dankjewel voor de tip!

  2. En, is de zaak nog open ?

  3. Tot onze grote vrees is de voedselinspectie blind en smaakloos 😛

Plaats een reactie