Resto: Sushi!

Klein maar verassend

Net voor Wagamama in het Keyser Center aan de Keizerlei ontdekten we ‘Sushi!’, een kleine hippe sushi-bar. Het restaurant heeft een lopend menu: de hapjes worden vers bereid en op een lopende band gezet die de toog en alle tafeltjes passeert. Mijn schatje en ik waren aangenaam verrast door het simpele en leuke concept.

Kleur bepaalt prijs

Het systeem zit goed: de prijzen en gerechten staan gelinkt aan een menukaart en gekleurde bordjes. Elke kleur symboliseert een prijscategorie. Een minpuntje: hoewel Sushi! onder hetzelfde management als Wagamama valt krijg je bij het betreden van de zaak geen uitleg. Het is de eerste keer dus een beetje zoeken achter de gang van zaken.

Vriendelijk en vers

Hoewel de chef (tevens barman) nog niet echt goed Nederlands sprak deed hij erg zijn best en was hij uiterst vriendelijk. De sushi was vers en kwalitatief hoogstaand. Staat er een product te lang op de transportband dan word het er onmiddelijk afgehaald en weggedaan.

Ruime keuze

We proefden onder meer heerlijke Maki (rolletjes gevult met rijst, tonijn en komkommer), temari (balletjes met samengedrukte rijst, zalm e.d.) en smaakvolle nigiri (rijst, wasabi, vis verpakt met zeewier). Bij je maaltijd krijg je standaard soyasaus, oestersaus en geconfijte gember. Als afsluiter nam ik nog een lekker groene thee/witte chocolade taartje.

Gezond voor lichaam en geldbuidel

Sushi! is heerlijk en goed voor de portemonnee: voor een zestal porties sushi, dessert en drank kwamen we op een algemeen totaal van 23 euro. Het is een verassende, lekkere en goedkope sushi-keet. Het is leuk om weten dat de goedkope prijs geen afbreuk doet aan de kwaliteit van het product. Om eerlijk te zijn: ik vond het beter dan de Alexis in de stadsfeestzaal.

score: een welverdiende 8.5/10, I’ll be back!

7 Reacties

  1. waar is dit juist?

  2. Aan de vooringang van het gebouw waar de UGC-bioscoop zit op een goei 400/500 meter van ’t centraal station van Antwerpen.

  3. Het klinkt inderdaad lekker.

    ‘k Zal het onthouden voor als ik “ooit” nog eens in Antwerpen geraak. 😉

  4. ja, ik ben er ook geweest. hele lekkere sushi. en die jongen die het aan het maken was liet ons eerst ook wat proeven omdat we niet zeker wisten of we het zeewier wel lekker zouden vinden. hij maakte speciaal voor ons ook nog eens (gratis) een lekker rolletje met aubergine en nogwat maar het was zo lekker dat ik dat niet eens meer weet ha.

  5. Ik ken het kleine gedeelte (sushibar) heel goed, vind de lopende band met de gerechten heel orgineel. De verschillende soorten en verdeeld over gekleurde bordjes met elk hun eigen prijs zijn goed gevonden om je budget in het oog te houden.
    Al heb ik daar het meeste probleem mee, ik kan gewoon niet van de sushi afblijven.

  6. Ook hier een fan van het eerste kwartier! Voorheen altijd bij Wagamama zelf gaan eten, wat ook een aanrader is. (leuk, die kortingen altijd!) Sinds kort (dankzij mijn stage bij het ontwerpbureau van deze leuke sushibar) ook al een paar keer gaan eten in de bar. Voor mensen die wel eens graag in Antwerpen komen en zin hebben om eens wat avontuurlijker te eten, ga het gewoon proberen, je bent zo verkocht!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: