CD: Roísín Murphy – Overpowered

Straffe madam Roísín Murphy heeft een van de beste plaaten van 2007 gefabriceerd.  De schijf is ook bij ons grijsgedraaid en onze voeten worden oncontroleerbaar als haar stem door de versterkers klinkt. De ex-frontvrouw van Moloko doet het goed met een mix van disco, electro, pop en puur divagehalte.


Everything is fabulous

De singles ‘Overpowered’ en ‘Let me know’ zijn dansplaten van formaat. Ware het niet dat la Murphy niet zoveel poen heeft als de grote diva’s, dan zou men kunnen spreken van wereldhits.

Fabulous Roísín

Het concept: ‘fabulousness in everyday life’, in de clips geeft de Ierse op het eerste zicht alledaagse locatie’s en situaties een ultra-glamoureuze toets. Kitch-effecten in 80s discostijl en futuristische/ Barbarella-achtige outfits met koningshuiswaardige hoeden maken het plaatje af. De kleding maakt ze overigens voor een groot deel zelf.

B-kantjes niet vergeten 

De exentrieke dame heeft de neiging om een karrevracht aan b-kantjes te produceren. Wil je het volledige gevoel van de plaat volledig beleven zal je even aan het downloaden moeten slaan. Een van die gigantische missers is ‘Off and on’, een aanstekelijk, sexy en verslavend dansnummer dat makkelijk een top 10-plaats had kunnen halen!

Smart pop

In ‘Checking on me’ horen we haar op een wel heel swingende manier klagen over een obsessief lief. Dát is de Roísín sound: onder het laagje afgewerkte killerpop vinden we doordachte, scherpe en soms kinky teksten terug. ‘Dear Miami’ is een uitstekend voorbeeld: mogelijk de kilste song over opwarming ooit.

Voor ieder wat wils 

Hoewel deze plaat minder persoonlijk klinkt laat ze de fans van haar eerste klepper niet in de steek. In ‘Scarlet Ribbons’ stelt ze haar vader gerust en in ‘Body Language’ schud ze ieders menselijkheid wakker. Haar gevoelige kant komt in die nummers goed tot uiting.

Genoeg superlatieven: pak die dweil, doe die afwas en zet haar plaat op. Je zal nog nooit zo fijn het huishouden gedaan hebben!

Eén reactie

  1. Wat een foto, precies een Inca 😕

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: