Restaurant Bernardin

Restaruant Bernardin

Restaurant Bernardin

Restaurant Bernardin stond al langer op ons verlanglijstje. Bernardin heeft een goede reputatie en zou voor een niveauzaak niet overdreven duur zijn. Chef Bernard Lescrinier maakt deel uit van de Orde der 33 Meesterkoks van België en serveert Frans-internationale keuken.

Het kader is klassiek-modern en warm. Er is een gezellige binnentuin, maar die mocht misschien wat meer aangekleed zijn. We nemen ons aperitiefje in de tuin. Een glaasje champagne is steeds een goede starter. We nemen beiden de menu ‘Bernardin’, die we binnen nuttigen.

Menu ‘Bernardin’
AUGUSTUS 2008

Amuse-Bouche
*
Vitello tonato afgewerkt met roquette, kappertjes en een fijne olijfolie.
*
Gebakken rode mul op een salade van tagliatelli met een coulis van rode paprika,
basilicum en een olie van langoustines.
*
Tartaar van aardbeien en ananas vergezeld van een soepje van Cavaillons
en een sorbet van yoghurt.

Prijs : 33.00 euro exclusief drank/sans boissons
44.00 euro inclusief wijn/vins compris.

Mijn tafelgenoot heeft geen zin in vitello tonato en verkiest het trio van tonijn van de kaart. Ik neem de aangepaste wijnen, M. niet. Hij moet wel à la carte prijzen betalen.

We zijn beiden erg tevreden van het voorgerecht. Mijn kalfsvlees is fijn gesneden en de saus smaakt heerlijk geparfumeerd. Ook de drie bereiding van tonijn gaan er zoetjes binnen.

De gebakken rode mul stelt dan weer een klein beetje teleur. M. vindt de vis te zout en ik ben niet wild van de tagliatellisalade met paprikacoulis. De salade is koud en het basilicum overheerst de smaak. Niet dat niet lekker was, maar we zijn dan ook ‘moeilijke’ klanten.

Het dessert is een lekkere fruitmix en vooral niet zwaar. Na drie gangen hebben we prima gegeten en we hebben geen ‘overboeft’ gevoel. Bij de thee kregen we overigens nog een mini crème brûlée aangeboden.

Uiteindelijk heeft M. 65 en ik 60 euro betaald. Voor dit niveau een eerlijke prijs, al was Dôme toch specialer. Bernardin is dan wel betaalbaarder. De bediening was ook behulpzaam, vriendelijk en beleefd. Daarom een 8,5/10.

Bernardin
Sint-Jacobsstraat 17
2000 Antwerpen
Tel. 03 213 07 00
Fax 03 232 49 96
info@restaurantbernardin.be

Eén reactie

  1. Eén vd betere resto’s in Antwerpen (en om mijn hoek, dus makkelijk dichtbij :-)). Beste geconfijte eend ooit gegeten daar, dus ik blijf fan!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: