Film: Ocean’s 13

De hevig gepromote campagne bracht ons gisteren naar het derde deel van de film reeks rond meesterdief Danny Ocean. Een goede film, maar zoals we veel bij sequels zien, veel te makkelijk script. Mooie effecten, herhaalde succesformule’s en goed acteerwerk van een cast om U tegen te zeggen.

Julia Roberts zegt njet

De film staat ondertussen ook al bekend als “die waar Julia Roberts niet meer aan wilde meedoen”. Maar die afwezigheid wordt ruimschoots gecompenseerd door de gastrollen van Al Pacino (als Danny Bank) en de bevallige Ellen ‘cougar’ Barkin (als Ms. Sponder).

Back to basics

Het verhaal brengt ons terug naar de roots van de Ocean’s 11, Las Vegas. Een van de originele Ocean’s boys wordt opgelicht door hotel- en casino eigenaar en miljonair Willy Bank en dat pikken de anderen niet. Ze bereiden een meesterlijke slag voor op het nieuwste Vegas-hotel van de magnaat.

Cashflowprobleem

Dit verloopt natuurlijk niet van een leien dakje: de fondsen drogen op en ze zijn genoodzaakt om met een van hun vijanden samen te werken. Die heeft maar enkele ‘simpele’ vereiste: hij wil dat ook de onsteelbare diamanten van Bank gestolen worden en de reputatie van Bank vernielen.

Same old

Uiteindelijk, na vele truukjes en omwegen slagen de jongens in hun opzet. Daar zit net het probleem van de film: alles loopt té gesmeert. Hoewel de film je nog van begin tot einde vasthoudt blijf je met een leeg gevoel zitten. Geweldige acteerprestatie’s maar een uitgemolken concept dat echt geen vierde (en eigenlijk geen derde) sequel nodig heeft.

Eén reactie

  1. Ik vond het helemaal niks. Ze hadden gewoon na 11 moeten ophouden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: