Restaurant De Markgrave

Een vriend en ik hadden elkaar een tijdlang niet gezien, en besloten bij te praten tijdens een etentje. We kozen voor De Markgrave, discreet op de hoek van de Markgravelei en de Van Putlei in 2018 Antwepen.

De Markrave biedt een maandmenu met vier gangen aan voor 37.50 euro. Volledig tegen de traditie in om ieder een ander gerecht te kiezen, kiezen we tweemaal hetzelfde. Bij ons eten drinken we een Argentijnse Malbec. Een eerlijke, zachte huiswijn.

Als voorgerecht krijgen we een zalmcarpaccio met citroen-bieslookvinaigrette. Heerlijk. Lekkere zalm, lekkere saus, zelfs de tomaten smaken bijzonder. Ook een extra vermelding voor het lekkere brood. Na het voorgerecht een pompoensoepje met room. Kwaliteitsvol.

Als hoofgerecht krijgen we maar liefst vier filets van duif met een oesterzwamsausje, bloemkool, witlof, een wortel en kroketjes. Het smaakte, maar ondertussen was ons buikje vol. Twee filets was voldoende. We vragen wat pauze voor ons nagerecht: pana cotta met aardbeien. Gaat er zoetjes is.

Kader

De Markgrave is niet groot, wat het gezellig maakt. Grijs, modern interieur met accesoires die het warm maken. De bediening is volgens de regels van de kunst, maar toch niet stijf. Kortom, we waren opgetogen.

De prijs/kwaliteit is in orde. 50 euro per persoon is niet weinig, maar het eten is het bedrag waard. Misschien toch kleinere porties en enkele euro’s voor het menu suggereren.

9/10. Jawel, ik raad dit restaurant absoluut aan.

De Markgrave
Markgravelei 140
2018 Antwerpen
Tel.: 03 238 30 81
Fax: 03 238 30 81

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: