Londen anders: Camden

Ook vandaag geen Soho of Oxford Street, maar de alternatieve wijk Camden. Deze drukke, opeengepakte wijk huisvest punkers, gothrockers en waarschijnlijk een boel junks (nee, Kate Moss en Pete Doherthy niet gespot). Je kan er shoppen naar hartelust of mensen kijken, beide opties bieden er een grote uitdaging… Londen geeft je alles.

Camden Town

Mierennest

Met meer dan 200.000 inwoners op amper 22km² kan je wel zeggen dat Camden zéér dicht bevolkt is. De overdekte markthallen (tip: Camden Canal Market) wisselen elkaar dan ook in sneltempo af. Jongeren proberen je de leukste en origineelste prullen te verkopen, voor kitschfans is dit een waar paradijs. Van designer koelkastmagneten tot ‘special’ edelstenen naar zeldzame platen. Wie in Camden shopt moet je zeker ook eens naar boven kijken, de meeste winkels hebben knappe kunstige gevels.

Van wereldkeuken naar kinky boots

Heb je trek in iets, bezoek dan de Food Hall, zowat elke buitenlandse keuken is er vertegenwoordigd. Je kan er tegen een schappelijke prijs sushi, chili con carne, chicken tika massala en nog veel meer krijgen. De fashionistas krijgen ook genoeg voer: Camden is ook een aaneenschakeling van schoenenwinkels die écht alles verkopen. Je kan er een nieuw paar laarzen kopen of leuke sneakers, maar ook een groot aanbod aan kinky schoenen is voorhanden.

Praktisch

Het is ook de ideale uitvalsbasis vor de jongere die London bezoekt, schattige hotelletjes, goedkope maaltijden en een bruisend uitgaansleven. En niet onbelangrijk, vervoer, vanaf dit najaar zal het beroemde Waterloo station de vaandel van Eurostar hoofdstation overdragen aan het net vernieuwde Saint Pancras Station. Daarnaast nemen drie grote metrostations (Kings Cross, Euston en St Pancras) je snel doorheen Londen en kan je in St Pancras heb je in St Pancras een rechtsreekse train naar Luton Airport.

Morgen: Klassiekers

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: